Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи престижното отличие

...
Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи престижното отличие
Коментари Харесай

Благоевград: XI ОУ „Христо Ботев“ и ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ са отличените с приза „Училище на годината 2019“

Благоевград. Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов връчи влиятелното отличие „ Училище на годината 2019 “ довечера в зала „ Яворов “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Наградените образователни заведения тази година са две. В първа възрастова група 1-7 клас XI ОУ „ Христо Ботев “ получи влиятелната премия. Във втората категория от 7 до 12 клас премията получи ЕГ „ Акад. Людмил Стоянов “.
По време на церемонията кметът доктор Камбитов изрази своето задоволство от работата на шефовете, учителите и възпитанието на учениците. „ Изключително ми е прелестно да дам началото на шестото следващо издание на състезанието „ Училище на годината “ в навечерието на един от най-светлите, най- хубавите, най-българските празници- 24 май. Шест години не са малко! Спомняте ли си първото издание на самодейността? Имаше едно съмнение, терзание, имаше и мусене кой е пръв, кой е взел премия, кой не е взел. Но виждате,че с годините, когато се работи в вярната посока, нещата се случват. Най-радващото е, че успяхме да създадем една еуфория, атмосфера, в която виждам наслада, очакване, напрежение, хъс и блян за победа, предпочитание. Но водещото е друго, че всички вършат нещо общо, нещо дружно, в името на една концепция, концепцията на състезанието, която е всички да покажат нещо общо и в това време да показват своята характерност. Задачата на учениците беше да погледнат образованието от една друга позиция. И желая да Ви кажа, скъпи възпитаници, учете! Дълбоко считам, убеден съм, че положителното обучение дава късмет и база, с цел да успее човек в живота. Тук е мястото да благодаря на учителите. Благодаря за всичко, което вършиме за нашите деца, за любовта, за грижите, за всеотдайността, за това,че ги приемате като свои деца. Великият Нелсън Мандела е споделил, че образованието е най- мощното оръжие, което може да се употребява, с цел да се промени светът. Вие им го давате. И аз съм сигурен, че с Вашите старания, твърдоглавие, със знанията, които давате ще трансформират света към по-добро. Бъдете здрави!Честит празник! “, сподели кметът Камбитов в приветственото си слово.
На церемонията участваха националният представител Даниела Савеклиева, регионалният шеф Бисер Михайлов, ръководителят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков, публичният медиатор на територията на община Благоевград доцент доктор Валентин Василев, заместник- кметовете Христина Шопова, Иво Николов, Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева, учители, възпитаници, родители, общественици, жители.
Бяха връчени награди още на Учител на годината в категория “Училища ”, преподавател на годината в категория “Детски градини ”, шеф на годината в категория “Училища ”, шеф на годината в категория “Детски градини “, категория “Културни дейци ”,категория „ Детски ясли “.

Грамоти получиха и надарените деца на Благоевград показали се чудесно в интернационалните и национални надпревари.

Община Благоевград бе подготвила грамоти за днешните посланици на науката, образованието и културата, които поставят изключителни грижи, с цел да запазят националните обичаи и полезности, които поддържат духа и националната еднаквост.

По традиция програмата стартира с шествие на учебните флагове, което потегли от Съдебна палата и дойде в зала „ Яворов “ за предаване на знамената. По време на програмата Биг Бенд- Благоевград извършиха химна на България и химна на Кирил и Методий. Участие взеха и доста деца, които излязоха на сцената и изпяха тематични песни.

Церемонията по връчване на премиите „ Училище на годината “ се организира за шеста поредна година в Благоевград и е част от тържествата във връзка 24 май- Ден на българската култура, просвета и славянската книжовност,и празник на Благоевград.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР