Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри Дом на

...
Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри Дом на
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов откри Дом на Младостта в града

Благоевград. Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов откри Дом на Младостта в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Уникалното арт пространство се намира в постройката на някогашния Младежки дом. Без да се нарушава архитектурната целокупност на постройката, тя към този момент има ново интериорно лице.
„ Сигурен съм, че Дом на Младостта ще бъде място, което ще се посещава на драго сърце от доста хора. Младостта не е възраст, не е интервал от време, младостта е положение на духа. Освен Дом на младостта, дано бъде и Дом на приемствеността, тъй като тук ще се среща творчеството на разнообразни генерации. Докато едни приказват, ние работим. Със сигурност, това, което в този момент вършим, ще остане и след време “, сподели кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов.
Заместник-кметът по просвета и филантропични действия Христина Шопова благодаря на всеки, които са съдействали за преобразяването на пространството в някогашния Младежки дом.
„ Радвам се, че през днешния ден сме дружно тук, с цел да открием новото духовно място на Благоевград, а точно Дом на Младостта. Кръстихме го по този начин, с цел да спазим традицията и историята на всички познатия ни Младежки дом, да вземем думата младост и да го превърнем в действителност в Дом на Младостта. Тук ще се срещат и предишното, и сегашното и бъдещето. Място, което да бъде за ентусиазъм и търсене на гении. Сигурна съм, че това място ще бъде изпълнено с доста събития. Сигурна съм, че тук ще бъдат представяни всички гении на Благоевград, с цел да може да защитим мотото, че всичко хубаво потегля от Благоевград “, сподели Христина Шопова.
По време на церемонията бяха наградени и първите четирима „ Творци на Духа “. Призът получиха Пламен Бонев, Емил Мангушев, Атанас Янев и Явор Ичков.
42 изявени деца от Благоевград пък получиха логото и значката на Дом на Младостта. Наградите ще бъдат давани всяка година.
Пространството в някогашния Младежки дом е напълно прекомпозирано по метод, като мястото е превърнато в мултифункционална зала. Тя ще може да бъде употребена за богат набор от артистични, обществени и обществени събития. Мобилността и рационалността на интериорните детайли я трансформират в съвременно оборудване за представления, четения, разнообразни изяви, творчество. Поставени са дребни пейки и масички, като тях са подбрани специфични цветове. Има обособени книжарница, бар, място за събеседване, отдих и така нататък По стените са поместени пана от одобрени художници. В обособени ниши, зад стъкло са подредени изящни произведения. Поставено е и красиво арт осветяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР