Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов изпълни поетия ангажимент

...
Благоевград. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов изпълни поетия ангажимент
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Няма да допуснем напрежение заради системата за прием в първи клас, но Законът трябва да бъде спазен

Благоевград. Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов извърши поетия ангажимент за среща с родители, по време на която бяха разяснени разпоредбите, свързани с приема в първи клас през образователната ‎2018-2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Кметът съобщи, че няма да допусне напрежение, само че Законът не може да бъде нарушаван. Той добави, че нововъдените правила не лимитират избора до едно учебно заведение, и всеки може да подаде заявки по своя преценка, а приемът се прави по точкова система. Кметът Камбитов съобщи, че системата е съобразена напълно с Наредба 10 на Министерство на образованието.
По време на срещата участваха и заместник-кметът по просвета и филантропични действия Христина Шопова, както шеф на отдел „ Образование “ Симона Митова.
Беше коментирано още, че Община Благоевград ще продължи политиката в посока възстановяване на материално-техническата база в образователните заведения. Родителите останаха удовлетворени от желанието на доктор Камбитов, в дворовете и към учебните заведения да бъде построено видеонаблюдение, за предварителна защита на нарушение на реда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР