Благоевград. Кандидат-кметът за трети мандат д-р Атанас Камбитов на Благоевград

...
Благоевград. Кандидат-кметът за трети мандат д-р Атанас Камбитов на Благоевград
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет д-р Атанас Камбитов и собственик на италианска фирма обсъдиха развитието на бизнеса в Благоевград

Благоевград. Кандидат-кметът за трети мандат доктор Атанас Камбитов на Благоевград и претендентите за общински съветници Кирил Илиев, Красимир Роячки и Евгени Бибов посетиха фабрика „ Гомсил “, по покана на притежателя на компанията Стефано Маркиотто. Това оповестиха от предизборния щаб на доктор Камбитов .
Сред акцентите по време на срещата бе построяването на Индустриална зона в Благоевград и възстановяване на бизнес климата.
„ Започваме построяването й още идната година. Общината ще даде земята, а Национална компания „ Индустриални зони “ ЕАД ще построи безусловно цялата инфраструктура – пътища, обезпечаване на достъп до електричество, ток, вода, газ. Индустриалната зона в Благоевград ще е като тези в Пловдив, София, Варна “, разяснява доктор Камбитов.
Стефано Маркиотто акцентира, че с построяването на Индустриална зона, ще бъдат решени съществени проблеми, стоящи години наред пред Благоевград. Той показа, наблюденията си във връзка с неналичието на работна ръка.
„ Работа има, предлага се доста работа. Например, ние нямаме потребност от профилирана работна ръка, тъй като множеството неща са автоматизирани. Като се разхождам по центъра, виждам добре облечени хора, кафенетата са цялостни, а всички са безработни. Ще модернизираме още повече производството. Надявам се манталитета на младия български човек ще се промени, тъй като в този момент не е както би трябвало. Обявили сме свободни позиции в бюрото по труда, образоваме младежи на които даже в обучителния интервал им плащаме. Искаме да автоматизираме производството оптимално, както и да го разтеглим “, разяснява Стефано Маркиотто.
Целта на бъдещата Индустриалната зона е да притегля вложители от страната и чужбина. Ще бъдат основани необходи за развиването на своите бизнес планове.
Фабрика „ Голмсил “ развива своята сполучлива активност на територията на Благоевград от 10 години. Предвид възстановяване на бизнес климата, притежателят на компанията има желание да уголемява производството си в регионалния център.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР