Благоевград. Камерна опера - Благоевград ще представи концерт Вино, любов

...
Благоевград. Камерна опера - Благоевград ще представи концерт Вино, любов
Коментари Харесай

Благоевград: Концертът „Вино, любов и музика“ ще се състои в Градска художествена галерия на 12 февруари

Благоевград. Камерна опера - Благоевград ще показа концерт „ Вино, обич и музика “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Музикалното събитие ще се организира на 12 февруари 2019 година в залата на Градска художествена изложба от 18.00 часа. Солисти в спектакъла са Ива Любомирова - флейта и Недялко Недялков - дудук. В програмата са включени, Йохан С. Бах, А, Вивалди, Г. Андреев, Доплер, Пиацола и други.
Ива Любомирова стартира да свири на флейта на 7-годишна възраст. Нейният дебют като солист е на 14 годишна възраст с Оркестъра на БНР. Международната ѝ кариера стартира същата година с рецитал в Белград, Сърбия. В идващите години Ива Любомирова се утвърждава като един от най-изтъкнатите млади гении на българската класическа музика, спечелвайки голям брой награди от национални и интернационалните състезания.
Недялко Недялков е роден през 1970 година в Хасково в семейство на потомствени национални музиканти. Интересът му към музиката се демонстрира още от ранна детска възраст. От януари 1996 година той е в редиците на Оркестъра за национална музика към БНР. Отличен е с голям брой награди - Награда Грами за присъединяване в плана " Династия Борджия " на Жорди Савал през 2011 година Той е ослепителен представител на новото потомство български кавалджии,отворени към международната музикална просвета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР