Благоевград. Към този момент нямаме проблеми с членовете на СИК-овете

...
Благоевград. Към този момент нямаме проблеми с членовете на СИК-овете
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Адв. Мартин Бусаров, РИК – Благоевград: Към този момент нямаме проблеми с членовете на СИК-овете след първоначалния сутрешен бум по смяна на хора

Благоевград. Към този миг нямаме проблеми с членовете на СИК-овете след първичния утринен взрив по промяна на хора поради отсъствие или по здравословни аргументи. Това сподели на конференция адв. Мартин Бусаров, ръководител на Районна изборна комисия – Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус " . По думите му изборният ден до този миг протича проведено и няма никакви сигнали за проблеми в секционни изборни комисии. По време на конференцията стана ясно, че през последните 10 дни над 2 000 души са били заменени от съставите на СИК-овете в област Благоевград, като 1 300 от тях са били сменени през последните 3 дни.
„ Разгледали сме един сигнал, който е постъпил в РИК следобяд, касаещ 93 секция в Благоевград. Към нас бе подадена информация, че пред секцията и вътре в кабинката няма сложено осведомително табло, където гласоподавателите да могат да се осведомят коя партия с какви претенденти е. Направихме инспекция и се оказа, че сигналът не е правилен, защото още нощес секцията е била оборудвана. За доказателство ни бяха показани и фотоси “, сподели още адв. Бусаров. Той акцентира, че други сигнали и тъжби към тях не са постъпвали, което от своя страна приказва за обикновено протичане на изборния ден. „ След сутринта даже нямаме сигнал за пазаруване на гласове, който по простъпка да е пристигнал в РИК – Благоевград, тъй че всичко протича умерено “, съобщи адв. Бусаров. Той посочи, че чакат края на изборния ден – 20.00 часа, като все още се следи леко повишение в изборната интензивност.
Адв. Бусаров разяснява, че по всички сигнали, които са били подадени към тях в границите на изборния ден, към този момент има произнесени решения, които могат да бъдат видени на уеб страницата на комисията.
По отношение на сигналът, подаден от гражданин на община Благоевград по време на конференцията в 13.00 часа секретарят на РИК – Благоевград Исмет Узунов съобщи, че е била осъществена нужната инспекция. По мотив изказванието на жител, че му е отказано правото да гласоподава, макар че има годна персонална карта с непрекъснат адрес в община Благоевград, е било открито, че същия е не запомнил да смени сегашния си адрес, който от 2006 година му е в Съединени американски щати. „ По тази причина той няма право да гласоподава тук “, добави Узунов.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР