Благоевград. Изграждането на подлез при кв. Грамада“ в Благоевград ще

Благоевград. Изграждането на подлез при кв. Грамада“ в Благоевград ще ...

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Изграждането на подлез при кв. „Грамада“ ще реши един дългогодишен проблем за жителите му.

Благоевград. Изграждането на подлез при кв. „Грамада“ в Благоевград ще реши един дългогодишен проблем за жителите му. Това каза кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов по време на първата копка на обекта, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите му дълги години преминаването на жп линията, която е между квартал „Грамада“ и останалата част на Благоевград, е създавало редица опасности, свързани с живота и здравето на хората. „Този проблем датира откакто съществува жп линията, тоест може би от преди 50 – 60 години, а дори и повече. С изграждането на подлеза от една страна решаваме проблема с трафика, а от друга – осигуряваме сигурност и безопасност на движението. Ако се върнем в годините назад може да видим, че тук са станали десетки катастрофи, някои от които с тежък край. Съоръжението е много сложно като техническо изпълнение“, посочи още д-р Атанас Камбитов.
Той уточни, че подлезът ще се изгради в рамките на проект „Интегриран градски транспорт на Благоевград“, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”, приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. „Този проект включва още изграждането на електронна система за контролиране на движението. Ще има 80 табла, които ще показват как се движи градския транспорт, след колко време идва и така нататък“, подчерта д-р Камбитов. Той пожела на изпълнителите лека работа и изказа специални благодарности към екипът на Община Благоевград, подготвил проекта, защото според него те са изминали един доста тежък път, за да се стигне до първата копка на подлеза при квартал „Грамада“.
Ливия НИНОВА

Източник: focus-news.net