Благоевград. Инициативата Детски панаир“ предостави разнообразни възможности на децата да

...
Благоевград. Инициативата Детски панаир“ предостави разнообразни възможности на децата да
Коментари Харесай

Благоевград: Инициативата „Детски панаир“ предостави разнообразни възможности на децата да се включат в творчески ателиета по изкуство на пл. „Македония“

Благоевград. Инициативата „ Детски панаир “ даде разнородни благоприятни условия на децата да се включат в креативен ателиета по изкуство на пл. „ Македония “ през вторият ден на фестивала в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Развлекателната демонстрация се организира в регионалния център за пета поредна година с помощта на фондация „ Изиарт “ с ръководител Станка Желева и съдействието на Община Благоевград. По време на проявата, която ще продължи до 18.00 часа през днешния ден, децата влизат в ролята на пожарникари, художници и изобретатели. Десетки културно-образователни начинания забавляват дребни и огромни в следващата самодейност, готова за поданици и посетители на Благоевград. Любопитни детски погледи се събират пред шатрите, ситуирани на площад „ Македония “, където те могат да се срещнат с разнообразни изкуства и да станат част от тях. Стотици изрисувани детски лица и хиляди ръчно направени произведения от хартия, вълшебен пръчки и бои изпълват централната част на града.
Децата на Благоевград научават и забавни обстоятелства за света и природата в към нас.
„ Детски панаир “ е първият културен градски фестивал за деца и се е трансформирал в едно от най-очакваните събития за детска публика. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се провеждат креативен ателиета по изкуство както навън, по този начин и в културни институции - музеи и галерии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР