Благоевград. Градска художествена галерия-Благоевград стана домакин на италианско изкуство. Това

...
Благоевград. Градска художествена галерия-Благоевград стана домакин на италианско изкуство. Това
Коментари Харесай

Благоевград: Италианският художник Алесандро Киарапа подреди оригинална изложба в Градската художествена галерия

Благоевград. Градска художествена галерия-Благоевград стана хазаин на италианско изкуство. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоеврад. Рисунки на Алесандо Киарапа бяха подредени в залите на благоевградската изложба и бяха показани пред обществеността в Благоевград. Специален посетител на изложбата бе Н.Пр. Антонио Таркуинио, Почетен Консул на Република Италия. Той благодари за вниманието и поддръжката при реализирането на изложбата на кмета на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов и шефа на ГХГ Иван Милушев.
Творбите, показани в изложбата са обединени под названието „ Кожа “ и „ Божествена комедия “. Творецът избира кожа, тъй като това е най-голямото осезание на индивида, няколкократно надвишаващо неговия растеж. Водеща концепция за творбите му са визуализация на обществените послания извлечени сензитивно и с автоанализ. Това са картини на естетическа страст, психически въздействащи с драматизма на разкритото свещенодействие на сюжета, с експресивната динамичност на линиите,които от време на време са оставени да трептят самотни в пространството.
Изкуството на Алесандро съчетава най-характерните черти на италианския неореализъм – драматизъм с величието на хуманистичния блян, проучването на действителността и субективното ú отражение в съзнанието на създателя.
Изложбата ще остане подредена доникъде на месец юли в залите на Градска художествена изложба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР