Благоевград. Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, заместник- министърът на

...
Благоевград. Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, заместник- министърът на
Коментари Харесай

Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, зам.- министърът инж. Таня Михайлова и зам.-кметът на Благоевград Христина Шопова откриха Младежки модул „Francofolies. Благоевград“

Благоевград. Евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, заместник- министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова, заместник- кметът на община Благоевград по просвета и филантропични действия Христина Шопова и началникът на РУО Ивайло Златанов откриха тазгодишното издание на Младежки модул „ Francofolies. Благоевград “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Най-чаканият миг във форума бе взаимното вълнуващо осъществяване на надарения реализатор, с български корени, Венсант Винел и благоевградския гений Лъчезар Кацарски, които закриха Младежки модул на „ Francofolies. Благоевград “. Двамата реализатори поздравиха участниците с красивите си гласове. Те се сплотиха в обща концепция, че няма невъзможни неща, че няма граници, когато геният, желанието, музиката и изкуството са водещи. Посланието, което насочиха към младежите от форума бе да имат вяра и да следват фантазиите си.
„ Младежкият модул е огромната горделивост на фестивала „ Франкофоли “, тъй като младежи като вас се събират дружно в Благоевград. Тази година имаме и присъединяване на група от Солун. Пожелавам ви „ На добър час “ и сполучлива работа! “, с тези думи заместник- кметът Христина Шопова откри модула. Тя благодари за поддръжката на събитието от страна на Министерството на образованието и науката, на евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, както и на РУО- Благоевград.
Над 100 участници от България и Франция се включиха и тази година в Младежки модул „ Francofolies.Благоевград “. За първи път има присъединяване от Гърция.
Заместник- министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова поздрави кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов, заместник- кметът Христина Шопова и всички уредници и участници за провеждането на форума. „ Темата, по която ще работите, е дефинирана по този начин, че да предизвика вашето виждане и фокус върху значимостта на изкуството и достъпа до него.Изкуството като опция да промени човек, изкуството като опция да покаже нови хоризонти и пътища пред тези, които са със усложнен достъп. Безспорно, тази тематика е значима и за образованието, тъй като единствено знанието не е задоволително.Много значимо е това, което се образува вътре в учебно заведение, в класните стаи като връзки, като взаимоотношения, като виждане за света “, сподели зам.- министър инж.Михайлова. Тя пожела сполучлива полемика на участниците.
Най- младият член на европарламента и образец за това по какъв начин когато искаш нещо силно- можеш да успееш -Андрей Новаков също насочи своите послания към младите. „ Много е значимо да имаш прелестни хора до себе си, с които да започнеш своята кариера, каквато безспорно е госпожа Шопова. Радвам се, че за поредна година мога да ви поздравя. Вие сте един от образците по какъв начин младежите могат да „ разбият “ клишето и се веселя, че това не е индивидуален случай, а за следващ път можем да потвърдим на всички, които настояват, че младото потомство в България е изгубено, че всички, които са умни, надарени и работливи от дълго време са напуснали страната- не, това не е правилно. Има хора като вас! И дружно можем да се преборим тази страна да стане хубаво място за живеене! “, сподели евродепутатът Андрей Новаков.
С „ Добре пристигнали “ в един от най- хубавите градове в България, поздрави евродепутатът Асим Адемов. „ Един от най- бързо и прогресивно разрастващите градове в България, което се дължи на извънредно мощния екип на общинска администрация, отпред с кмета доктор Атанас Камбитов, заместник- кметът Христина Шопова, която е сърцето и душата на тези културни мероприятия, които се случват в Благоевград!Прието е да се споделя, че младите би трябвало да се учат от по- възрастните, да следват техния добър образец, само че при мен се случи по този начин, че аз малко по- късно постъпих на работа в Европейския парламент и научих доста неща от моят доста по- млад сътрудник и другар Андрей Новаков. Това демонстрира единствено, че ние като хора сме си нужни един на различен, с цел да съумяваме в нашия път, което води до това да създадем България още по- прелестно и хубаво място за живеене “, показа още евродепутатът Асим Адемов и пожела на участниците трудностите, които срещат по пътя си да ги сплотяват, да бъдат по-сплотени, с цел да съумяват.
По време на Младежкия модул, младежите дискутираха върху три тези: „ Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми значи да се ограничи човешкият дух. ” - /Стивън Хокинг/;, „ Някой може и да съществува без изкуство, само че никой не може да е жив без него ” – / Оскар Уайлд / и Човек познава себе си в битката с трудностите ”. /Антоан дьо Сент-Екзюпери/.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР