Благоевград. Една седмица деца от Кюстендил живяха на полеви условия

...
Благоевград. Една седмица деца от Кюстендил живяха на полеви условия
Коментари Харесай

Благоевград: Една седмица деца от Кюстендил живяха на полеви условия в Симитли в рамките на традиционен ученически лагер, организиран от Български червен кръст

Благоевград. Една седмица деца от Кюстендил живяха на полеви условия в Симитли в границите на обичаен училищен лагер, проведен от Български червен кръст. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от Община Симитли. Избиране на място за заслон, съоръжение на землянки с подръчни материали, извличане и разпалване на огън, установяване на посоките на света с подръчни средства и насочване по карта – това са научили в обичайния палатков лагер за деца в неравностойно състояние, който се организира в Симитли.
Военнослужещи от Трети механизиран батальон- Благоевград от състава на Бригадно командване, за трета поредна година, построиха на Учебен полигон „ Симитли ” полеви лагер за деца в неравностойно състояние, по самодейност на Български червен кръст, клон Кюстендил. На площада в Симитли децата демонстрираха пред връстниците си от учебното заведение в Симитли новоусвоените познания, умения и пълномощия, добити посредством занятията им с тях по време на престоя им.
Всички интензивно се включиха, като демонстрираха по какъв начин би трябвало да се прави сърдечен масаж и по какъв начин да се погрижиш за човек в потребност.
Симитли се оказва най-подходящият гостоприемник за благородната самодейност на БЧК- Кюстендил. Доброто дело и партньорство на община Симитли е високо оценено от основателите на учението на БЧК Кюстендил. Децата получиха и дарове от общината, с цел да си спомнят за прелестните дни. Освен това община Симитли спомага, с цел да посетят басейна при стадиона, както и и рафтинг клуба, където имали незабравими страсти.
Ливия НИНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР