Благоевград е сред първите Общини с одобрен проект Патронажната грижа

...
Благоевград е сред първите Общини с одобрен проект Патронажната грижа
Коментари Харесай

Иновативни социални услуги в Благоевград

Благоевград е измежду първите Общини с утвърден план „ Патронажната грижа за възрастни хора и лица с увреждания ”

Община Благоевргад е измежду първите с утвърдени нови планове за патронажна грижа за възрастни и лица с увреждания. Договор за даване на безплатна финансова помощ бе подписан сред общината и Министерство на труда и обществената политика. Размерът на плана е близо 400 хиляди лв..

С осъществяването на плана ще бъдат основани новаторски за общината мобилни форми на обществени услуги, които се концентрират върху даване на грижа и поддръжка за хора в преклонна възраст. Здравно-социални услуги ще се дават и на лица с увреждания.

Социално-здравни услуги ще получат стотици благоевградчани от двете целеви групи за интервал от 12 месеца. Това са лица в преклонна възраст над 65 години с ограничавания или с неспособност за самооблсужване, както и лица с увреждания и техните фамилии.
 
Освен почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, лицата с увреждания и възрастните хора, включени в плана, ще получават и психическа поддръжка и консултиране.

Това е следващ план, извоюван от община Благоевград с помощта на чудесно водената обществена политика от кмета доктор Атанас Камбитов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР