Благоевград. Два грандиозни концерта ще радват меломаните на българска музика

...
Благоевград. Два грандиозни концерта ще радват меломаните на българска музика
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: Годишните музикални награди на БГ радио имат вярна публика в града, затова им подаряваме 2 грандиозни концерта

Благоевград. Два грандиозни концерта ще радват меломаните на българска музика в Благоевград. Датите са 14 и 15 юни, а мястото е фестивалният център парк „ Македония “. Това стана ясно през днешния ден, на конференция, която бе водена от доктор Атанас Камбитов,кмет на община Благоевград, Николай Янчовичин- общоприет шеф на БГ Радио, заместник-кметът Христина Шопова и Деница Славова- корпоративен PR управител на БГ Радио. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . По време на тазгодишното издание на Годишните музикални награди на БГ Радио кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и кметът на община Пловдив Иван Тотев ще връчат статуетка по време на влиятелната гала.
„ Предвид идните европейски избори и настоящата тематика за солидарността, взехме решение и ние да бъдем солидарни по собствен метод. Знаете, че Пловдив е първият български град, разгласен за Европейска културна столица и като знак на взаимност и другарски жест, дружно с БГ Радио, взехме решение да създадем самобитен подарък и тази година церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио да се проведат в Пловдив. В този миг това е една европейска сцена и считаме, че това една опция и българската музика да се презентира пред тази необятна публика. Тъй като стана традиция Благоевград да бъде хазаин на събитието и тук има една вярна аудитория, наградените ще изнесат два грандиозни концерта точно в Благоевград на 14 и 15 юни “, сподели доктор Камбитов по време на конференцията.
От своя страна Николай Янчовичин изрази удовлетворението си от обстоятелството,че Благоевград и БГ Радио се сплотяват в една добра идея. „ Заедно с Благоевград да подкрепим Европейската културна столица, водени от лозунга „ дружно “. Месец по-късно ще се върнем тук с участниците, с номинираните, и с спечелилите за концерт в Благоевград. Ще покажем какво значи да сме дружно, когато имаме една цел, а тя е да се представим добре и да сме в действителност една европейска страна в 21 век. Събитието в Пловдив е еднократно планувано, тъй че до година би трябвало да ме подготвени за БГ награди, тук в Благоевград. Все отново има единствено един град в България, който има статуетка „ Посланик на Българската музика “.
И този път влиятелната сцена на Годишни Музикални Награди на БГ Радио ще даде летящ старт на новите български поп и рок шлагери. Сред тях е и „ Несъвършен “ на РУШИ. Нова ария ще показват и Братя Аргирови, които са избраниците на БГ Радио да получат единствената премия, чиито адресат дефинира еднолично екипът на медията – БГ Вдъхновител 2019 на името на Ана Мария Тонкова.
На уеб страницата на БГ Радио до 00:00 ч. на 21 май се гласоподава за финалния стадий в Годишни Музикални Награди 2019, в който се дефинират спечелилите във всяка една от деветте категории.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР