Благоевград. Дигитален хъб ще бъде изграден в Благоевград. Това съобщиха

...
Благоевград. Дигитален хъб ще бъде изграден в Благоевград. Това съобщиха
Коментари Харесай

Дигитален хъб ще бъде изграден в Благоевград

Благоевград. Дигитален хъб ще бъде построен в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Целта е да се дават гратис услуги в областта на осведомителните технологии с образуване на образования, узаконяване, развиване на програмен продукт, работа със софтуерни платформи и ръководство на цифрови планове. Това стана ясно на провелия се през вчерашния ден конгрес в зала „ 22 септември ” в Благоевград, проведен от компанията „ Лийвдвижън ”, с поддръжката на Община Благоевград и Областна администрация-Благоевград.
На срещата бяха показани положителни практики и решения за развиването на бранша на осведомителните технологии в регионалния център на Пиринско. Обсъдено бе и основаването на цифров хъб. Създаването му е извънредно значимо за Благоевград, съобщи заместник-кметът Христина Шопова. По този метод ще се привлекат младежи в града и ще се задържат тук тези, които живеят и учат в Благоевград. Обученията, работата със софтуерни платформи и ръководството на цифрови планове ще сътвори предпоставки за една добра бъдеща реализация на студентите.
Как Благоевград да стане цифров град?
С електронни табла по спирките, с цел да се вижда по кое време ще пристигна рейсът, с навигация, която ни демонстрира най-близкото паркомясто, с електрически автомобили и електроавтобуси. Благоевград ще се трансформира в интелигентен град на бъдещето поради двата университета и многото младежи, които учат в тях. Защото високите технологии стават неизменима част от обществото ни. Градът е първият в страната, в който е внедрена съвременна система за видеонаблюдение и надзор. Другите модули за цифров Благоевград са мъдро ръководство, енергоефективност, околна среда, интелигентни здания, WI FI обществени зони, като първите стъпки в тази посока са направени.
„ Наши сътрудници са държавни институции и частни компании от страната и чужбина. Благодарим за поддръжката на Община Благоевград и Областна администрация-Благоевград. Всички, които имат предпочитание, имат достъп до най-новите технологии. Тук ще разтеглим нашата компания, ще търсим още младежи. Нашата цел е да превърнем Благоевград в актуален аутсорсинг център. Продаваме сполучливо програмен продукт към този момент 3 години, млади, амбициозни хора могат да се развиват, всеки с упоритости и благоприятни условия ще може да разбере какво тъкмо вършим ”, споделиха представители на компанията.
Те бяха безапелационни, че ще бъдат основани нови работни места в Благоевград, като ще се получават хубави заплати, а това може да върне в родния град и младежи, които в този момент учат или работят в София.
Според тях всяка добра концепция в региона на високите технологии би трябвало да се осъществя, с цел да стане Благоевград по-добро място за живеене. В бъдещия цифров хъб възпитаници и жители ще получават пълномощия и подготовка, ще учат нови неща, ще се развиват, с цел да са подготвени за пазара на труда. Една от задачите е огромни международни компании да вършат отворени дни, отворени седмици в този хъб, когато проработи. Техен представител ще изнася лекции, ще води курсове. Така ще се направи по-добра връзка сред бизнеса и младежите. „ Благоевград е извънредно положително място за основаване на цифров хъб, мотор на бизнеса са хората ”, обявиха специалистите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР