Благоевград. Детски панаир отново ще приема децата на Благоевград. В

...
Благоевград. Детски панаир отново ще приема децата на Благоевград. В
Коментари Харесай

Благоевград: 40 културно-образователни инициативи ще се проведат в града в рамките на Детски панаир

Благоевград. Детски панаир още веднъж ще приема децата на Благоевград. В рамките на два дни (25 и 26 май) децата ще имат опция да творят. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Тази година над 40 културно- просветителни начинания за деца включва плана на Община Благоевград и Фондация „ Easyart ”. Работилниците ще бъдат ситуирани на площад „ Македония “ и в Регионален исторически музей - Благоевград от 10.00 до 18.00 часа.
Освен обичайните към този момент работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови – обичайната техника тъкане, както и любопитните ателиета по цианотайп или фотограма и ателие по роботика (които ще се проведат единствено в неделя). Специално за града е създадена и работилница, в която децата ще могат да създадат собствен магнит с кон – признака на града.
По традиция Громахолд ще срещнат децата с главните типове строителна техника със особено създадено ателие. Ще бъде показана и същинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на същински пожарникари. Организаторите са приготвили и атрактивна стратегия за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.
Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е трансформирал в едно от най-очакваните събития за детска публика. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се провеждат креативен ателиета по изкуство, както навън, по този начин и в културни институции (музеи и галерии).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР