Благоевград. Държавна опера-Бургас представи впечатляващо балетно изпълнение на Лешникотрошачката“ пред

...
Благоевград. Държавна опера-Бургас представи впечатляващо балетно изпълнение на Лешникотрошачката“ пред
Коментари Харесай

Благоевград: Държавна опера-Бургас изправи на крака благоевградската публика с впечатляващия балет „Лешникотрошачката“

Благоевград. Държавна опера-Бургас показа впечатляващо балетно осъществяване на „ Лешникотрошачката “ пред поданици и посетители на Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград .
Публиката в регионалния град съумя да се наслаждения на красивите танцови съчетания в зала „ Яворов “. След края на балета, бурни овации изпратиха солистите на Държавна опера- Бургас.
„ Лешникотрошачката “, балет-феерия бе показана с музиката на П. И. Чайковски. В представлението се превъплътиха актьорите Даниела Туртуманова в Маша, Лешникотрошачката - Стоян Фъртунов,Антония Паскалева в Черната кралица и Недко Георгиев в Дроселмайер. Актьорите демонстрираха извънреден гений, естетика, жанр и олицетворение. С играта си съумяха да развълнуват и допрян публиката.
Балетът е по приказката на Ернст Теодор Амадеус Хофман „ Лешникотрошачката и Кралят на мишките ”. Редакцията е на проф. Хикмет Мехмедов, хореографията и режисурата също са на проф. Хикмет Мехмедов. Сценографията и костюмите на Радостин Чомаков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР