Благоевград. Дари детските си книжки“ е кампания, която цели да

...
Благоевград. Дари детските си книжки“ е кампания, която цели да
Коментари Харесай

Доц. д-р Валентин Василев, обществен посредник: „Дари детските си книжки“ е кампания, която цели да развие едно специално отношение на децата към книгите

Благоевград. „ Дари детските си книжки “ е акция, която цели да развие едно особено отношение на децата към книгите. Това сподели за Радио „ Фокус “ - Пирин доцент доктор Валентин Василев, публичен медиатор на Благоевград, във връзка благотворителната акция „ Дари детските си книжки “, която е взаимна с Регионалната библиотека „ Димитър Талев “ – Благоевград. Той разяснява въпросът обвързван с насочеността на дарителската акция. „ Кампанията е ориентирана към поощряването на четенето измежду най-малките, а точно измежду децата на Благоевград “, уточни доцент доктор Василев. По думите му акцията е стартирала в понеделник на 27 май и ще продължи до края на месец юни. „ Книгите могат да бъдат дарявани в Детския отдел на Регионална библиотека „ Димитър Талев “ в Благоевград. Всеки, който подари брошура ще получи подарък – ламинирани мисли на известни хора, които могат да бъдат употребявани като белезалка от четящите хора и да останат за тях като спомен от акцията “, сподели още доцент доктор Василев. Той добави, че книгите не е наложително да бъдат нови, само че е значимо да бъдат непокътнати. „ Първите, които подариха книги бяха сътрудници от общинска администрация, от Югозападния университет „ Неофит Рилски “ – Благоевград. В някои от книгите има посвещение за децата от хората, които ги подаряват. Те носят едно изключително възприятие и една блага сила “, добави доцент доктор Валентин Василев.
Според него ползата към четенето е належащо да бъде предизвикан при децата от допустимо най-ранна детска възраст и родителите, преподавателите и учителите би трябвало да се обединят в обща идея, която цели да се предизвика четенето при децата. Той уточни, че мнението му по тематиката му е в две направления. „ Първото място е фамилията и няма нищо по-естествено от това детето, което вижда и е мощно впечатлено, че родителите му имат отношение към книгата. Също по този начин то следи идентичното държание на родителите си “, уточни доцент доктор Валентин Василев. По думите му второто място е образователната среда. „ За моя наслада нашият град е град, в който има висши образователни заведения и учебното заведение е на доста високо ниво от позиция на учебен артикул. Така са основани всички предпоставки децата да имат интерес и отношение към книгата “, добави доктор Валентин Василев.
Денис НИКИФОРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР