Благоевград. Данъчната кампания в община Благоевград стартира официално от 1

...
Благоевград. Данъчната кампания в община Благоевград стартира официално от 1
Коментари Харесай

Благоевград: Данъчната кампания в общината стартира официално от 1 март

Благоевград. Данъчната акция в община Благоевград започва публично от 1 март (петък). Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Собствениците на имущество имат опцията да изплатят цялостния размер на отговорностите до 30 април и да получат 5 % отстъпка. След тази дата, те ще могат да платят на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври. Всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите отговорности и периодите за заплащане.
Местните налози и такси могат да бъдат платени на касите, намиращи се на партера на Община Благоевград. Те са с непрестанно работно време в часовете от 07:30 до 18:30 часа. Плащането може да се направи по банков път, посредством ПОС терминал и касите на Easypay.
Патентният налог може да бъде импортиран на четири равни вноски- за първото тримесечие- до 31 януари, за второто – до 30 април, за третото- до 31 юли и за четвъртото тримесечие до 31 октомври.
Община Благоевград предлага и услуга за заплащане на локални налози и такси посредством виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е притежателите на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат опция да погасят своите отговорности отдалечено. Платформата е напълно общинска и работи без медиатори.
Системата е опростена и е извънредно лесна за прилагане. Данъчно задължените лица могат да създадат информация и да пристъпят към заплащане на уеб страницата www.blgmun.com, в раздел „ Електронни услуги “, „ Справки и заплащане на отговорности заплащане на отговорности за локални налози и такси “, влизайки в меню “Потребител ”. Следва да бъде въведено ЕГН/ЕИК на физическо/юридическо лице, както и входящ номер и дата на документ, подаден в Дирекция “Местни налози и такси ”.
Услугата е изцяло безвъзмездна за данъчно задължените лица.
Предоставяните благоприятни условия за използването на административни услуги в по-широк набор е измежду целите в ръководството на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР