Благоевград. Чуждестранни експерти, работещи по проблемите на горските пожари се

...
Благоевград. Чуждестранни експерти, работещи по проблемите на горските пожари се
Коментари Харесай

Експерти по проблемите на горските пожари се запознаха със случая на големия горски пожар между Симитли и Кресна от 2017 г.

Благоевград. Чуждестранни специалисти, работещи по проблемите на горските пожари се срещнаха със обстановката по време и след потушаването на огромния горски пожар сред Симитли и Кресна от 2017 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Това се случи в Югозападно държавно дружество, където те са на посещаване, след присъединяване си в интернационална конференция за горските пожари в София. В групата са учени, практици, откриватели, работещи по проблемите на горските пожари и отбраната на почвата от ерозия от Португалия, Испания, Франция, Италия, Турция, Англия, Германия, Чехия и други рискови в пожарно отношение страни. В рамките на визитата си, те ще се срещнат и с активността на Единния действен център за разбор и надзор на пожарната конюнктура, разположен в постройката на предприятието в Благоевград. След което ще посетят терена, който пострада при пожара през лятото на 2017 година.
Инж. Василий Маринковски, шеф отдел в Югозападно държавно дружество, срещна на малко задграничните специалисти с историята и активността на предприятието. Той изясни, че то е ситуирано на територията на 5 области, като стопанисва и ръководи към 9000 хектара горските територии. Инж. Маринковски добави, че към структурата на Югозападно държавно дружество има 41 териториални поделения. Той акцентира, че горските пожари са сериозен проблем и камшик за българската гора, само че и за цялата стопанска система. „ В тази връзка управлението на Югозападно държавно дружество всяка година закупува техника и обновява оборудването, обвързвано с горските пожари, тъй че да се понижат вредите от тях “, сподели още инж. Маринковски.
Инж. Румен Гаврилов от Югозападно държавно дружество показа пред присъстващите къса презентация, показваща последствията, само че и напъните, които са били нужни за потушаването на огромния горски пожар сред Симитли и Кресна.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР