Благоевград. Близо 40 хиляди ценители на музиката се стекоха в

...
Благоевград. Близо 40 хиляди ценители на музиката се стекоха в
Коментари Харесай

Благоевград: Близо 40 хиляди се събраха в парк „Македония“ по време на първата вечер на „Francofolies. Благоевград

Благоевград. Близо 40 хиляди ценители на музиката се стекоха в парк „ Македония “, с цел да чуят и видят обичаните си реализатори, посетители на тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Благоевград “. Това оповестиха от пресцентъра на общината . Меломани от разнообразни точки на света станаха част на единствения по рода си огромен концерт на Балканите. Многобройната аудитория беше поздравена от кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов. „ Благодаря Ви, че сте тук, страхотни сте! Благодаря на изпълнителите, неповторими са! Огромно благодаря на нашите френски сътрудници и другари. И поменете едно – всичко хубаво стартира от Благоевград! “, сподели в част от приветствието си кметът Камбитов.
Жерар Пон, който всяка година идва в Благоевград за фестивала, също поздрави многохилядната аудитория парк „ Македония “.„ Това е най-хубавият фестивал на света. За мен е чест да чествам петата годишнина с Вас. В Ла Рошел е 35-та годишнина. И се надявам за 35-та годишнина на “Francofolies.Благоевград “ да бъдем още веднъж дружно, и да бъдем със същия кмет “, сподели Жерар Пон.
Музикалната стратегия на фестивала „ Francofolies ” е извънредно мощна и тази година. В нея чудесно се открояват обичани звезди от международната музикална сцена. Американската изпълнителка с италиански корени и благ глас LP безусловно съумя да раздруса публиката. Тя предложи на своите почитатели неповторимо преживяване. LP има пет студийни албума зад тила си, а турнето й с последния от тях, който излезе през 2018 - Heart To Mouth, включва участия в Америка и Европа. В първата вечер на фестивала излезе и хитовият молдовски реализатор Dan Balan. Той е създател на песни, продуцент и някогашен солист на групата O-Zone, която престава да съществува през 2005 година и Дан Балан стартира независима кариера. Номиниран е за голям брой европейски награди. Фурор провокира измежду публиката провокира и френската електро-суинг тайфа „ Caravan Palace “. През втората фестивална вечер меломаните ги чакат невероятни страсти с Kottarashky, Morandi, Kendji Girac.
И тази година Община Благоевград се е погрижила за комфорта на жителите и гостите си по време на фестивала. Предвид цялостната хотелска база е обезпечено място за палатки в парк „ Бачиново “. На място към този момент има ситуирани десетки такива.
Отделно от това всеки може да получи информация, по отношение на събитията, забележителности, вероятни места за нощувки в Културно-туристическия информативен център. Създадена е организация на придвижване по улиците, за по-лесно напредване на туристите. И тази година, ограниченията за сигурност са извънредно съществени.
В Благоевград се организира и Младежки модул, в който вземат участие възпитаници от разнообразни страни. Има и готова богата съпътстваща стратегия. На разнообразни места в града, жителите и гостите могат да опитат присъщи френски ястия и питиета. Втората музикална вечер на фестивала „ Франкофоли “ стартира в 20.00 часа в парк „ Македония “ Изданието на „ Francofolies “ в Благоевград е под лиценза на най- огромния международен фестивал за модерна франкофонска музика Les Francofolies.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР