Благоевград. Българският фолклор е магия, но и памет, а без

...
Благоевград. Българският фолклор е магия, но и памет, а без
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева: Българският фолклор е магия, но и памет, а без памет един народ е обречен на забвение

Благоевград. Българският фолклор е магия, само че и памет, а без памет един народ е жертван на забвение. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която поздрави участниците и гостите на заключителния концерт на 15-ия събор на националното творчество „ Пирин пее “, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Тя означи, че с многообразието от песни, танци и ритми, носии и шевици Пирин омагьосва своите посетители.
„ Когато Пирин пее, природата замлъква, а боговете слизат на земята, с цел да се насладят на това знамение – на спиращите дъха песни и танци “, сподели Цвета Караянчева. По думите ѝ няма различен фолклор в света, в който по този начин да се вплетени тъгата и насладата. „ Пред нас стои задачата да съхраним нашите обичаи и да ги предадем на идните генерации “, акцентира ръководителят на Народното събрание. „ България е дребна, само че благословена с прелестни хора, природа и фолклор “, означи Цвета Караянчева. „ Вие, чедата на Пирин, сте пазителите на тази съкровищница, на фолклорната магия ", обърна се тя към участниците в събора Караянчева.
В заключителния концерт участваха Ансамбъл „ Пирин “ и Фолклорна група „ Веселинка “ към Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР