Благоевград. Българската състезателка по борба свободен стил и медалистка от

...
Благоевград. Българската състезателка по борба свободен стил и медалистка от
Коментари Харесай

Благоевград: Олимпийският огън бе запален в града, начело на почетна обиколка застана Елица Янкова

Благоевград. Българската състезателка по битка свободен жанр и медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 Елица Янкова възпламени алегорично Олимпийския огън в парк „ Бачиново “ в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград. В събитието взеха присъединяване десетки деца, възпитаници, студенти. След като алегорично бе разпален огънят, дружно всички направиха обиколка на езерото. Щафетно факлата бе предадена на лекоатлета Иво Балабанов, който бе участник на Олимпийски юношески игри в Нянджин през 2014 година. Всички участници в събитието получиха тениски с олимпийския знак и Международен олимпийски документ, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и от българския ръководител на организацията Стефка Костадинова.
Международният олимпийски ден се празнува от януари 1948 година с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 г МОК предизвиква НОК да означават Международният олимпийски ден с разнообразни самодейност. Инициативата, която е обичайната се провежда от ЮЗУ „ Неофит Рилски “ със съдействието на БОК и Община Благоевград.
На конгрес извършен от 16 до 23 юни 1894 година в Сорбоната той показва своите хрумвания на интернационалната общност. В последния ден на конгреса е решено, че „ първите модерни Олимпийски игри “ ще се проведат през 1896 година в Атина – в страната-родоначалник на игрите Гърция. С цел да провежда игрите е учреден Международният олимпийски комитет (МОК). Първият президент на Комитета е гъркът Димитриос Викелас, който е президент до края на първите Летни олимпийски игри. Генерален секретар е барон дьо Кубертен.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР