Благоевград. Ансамбъл Пирин“ ще подари един незабравим концерт на жители

...
Благоевград. Ансамбъл Пирин“ ще подари един незабравим концерт на жители
Коментари Харесай

Благоевград: Ансамбъл „Пирин“ ще представи концерта „Пирине мой“ по повод 85 години от рождението на проф. Кирил Стефанов

Благоевград. Ансамбъл „ Пирин “ ще подари един паметен концерт на поданици и посетители на Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . На 22 май от 19.00 часа в зала „ Пейо Яворов “ артистите ще се поклонят пред творчеството на проф. Кирил Стефанов и дружно с публиката ще почетат 85 години от рождението на създателя. Концерт-спектакълът „ Пирине мой “ ще напомни незабравимите произведения на композитора, диригента и дълготраен основен живописен началник на ансамбъла.
Под управлението на проф. Кирил Стефанов Ансамбъл „ Пирин “ се трансформира в емблема на Благоевград и визитна картичка на България. В концерта ще включва емблематични творби ансамбъла по музика на проф. Кирил Стефанов. Входът е свободен за всички искащи да се допрян до непреходното благосъстояние от ария и танц.
Творчеството на проф. Кирил Стефанов обгръща разнообразие на форми: от огромните сюити върху национални претекстове — за хор, оркестър и танцов състав, независими пиеси за оркестър, голям брой хорови песни за разнообразни сформира, обработки на национални песни за солисти и оркестър, музика към театрални постановки и други Именно той вкарва спектакъла като мултижанрова форма на показване на българския фолклор. Участва със свои творби и осъществявания на Ансамбъл „ Пирин “ във втория албум на известния швейцарски издател Марсел Селие „ Мистерията на българските гласове “, награден с високата интернационална премия „ Грами “ за 1991 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР