Благоевград. 5 са инцидентите, свързани със самонараняване по време на

...
Благоевград. 5 са инцидентите, свързани със самонараняване по време на
Коментари Харесай

Комисар Антон Доклев, ОДМВР – Благоевград: 5 са инцидентите, свързани със самонараняване по време на ловен сезон 2018 година

Благоевград. 5 са случаите, свързани със самонараняване по време на ловджийски сезон 2018 година. Това сподели на брифинг комисар Антон Доклев, шеф на отдел „ Охранителна полиция “ при ОДМВР – Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Той изясни, че тази година със Заповед на министър на земеделието, храните и горите, считано от 5 октомври се позволява груповия лов на дива свиня. По думите му заповедта е изпратена до всички структури на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград. Комисар Доклев срещна присъстващите и с къс разбор на данните за 2017 година, по отношение на 2018 година по линия надзор на общоопасните средства по отношение на ловните излети.
„ Извършените инспекции са 385, по отношение на 895. Издадените разпоредби по Закона за Министерство на вътрешните работи са 203, по отношение на 211. Съставените актове са 21, по отношение на 30. По отношение произшествия, то за 2017 година имаме 1 самоубийство, а за 2018 година имаме 5 самонаранявания “, сподели още комисар Доклев. Той добави, че от направения разбор върху данните е открито, че случаите са настъпили разследване на неспазване ограниченията за сигурност и боравене с ловните оръжия. „ В тази връзка и за недопускане на произшествия към този момент са направени инструктажи с всички лица, избрани за ръководители на лова във всички ловни сдружения на територията на Област Благоевград. По време на инструктажите е обърнато особено внимание, по отношение на разпоредбите за сигурност при боравене с ловните и огнестрелните оръжия, съхранението, превозването, преместването, носенето, както и възбраната за носене на оръжие преди и след приложимост на алкохол “, акцентира комисар Доклев. Той съобщи, че разпоредбите са качени на страницата на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР