Благоевград. 17 учебни заведения участват в спортните дисциплини в инициативата

...
Благоевград. 17 учебни заведения участват в спортните дисциплини в инициативата
Коментари Харесай

Благоевград: 17 учебни заведения участват в спортните дисциплини в инициативата „Ученически игри 2019“

Благоевград. 17 образователни заведения вземат участие в спортните дисциплини в самодейността „ Ученически игри 2019 “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Първият стадий на „ Ученически игри 2019 “ в Благоевград към този момент стартира. Игрите започнаха на 12 февруари, като към този момент се организираха финалите в шахмата, където ПМГ „ Сергей Корольов “ стана първенец. Играха се и финали в хандбала, където първо място взеха III ОУ „ Димитър Талев “ в категория 5 - 7 клас. В категория 8 - 10 клас завоюваха ПМГ „ Сергей Корольов “, а в 11-12 клас - НХГ „ Св. св. Кирил и Методий “. Спортната самодейност ще продължи до 19 март, като в последния ден ще са надпреварите по лека атлетика. Състезанията по време на „ Ученически игри “ се организират в Семеен кодекс „ Пирин “ и спортна зала „ Скаптопара “.
Общо 17 образователни заведения взимат присъединяване в спортните дисциплини в самодейността на Община Благоевград. Учениците са разграничени в три възрастови групи- от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11-12 клас. Спортовете, в които децата на Благоевград мерят своите предвидливост, умения, експедитивност и сили са лека атлетика, футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, бадминтон и шахмат.
Победителите от общинския стадий не престават с присъединяване в зонални и национални шампионати. Всички спечелили ще получат купи, грамоти и медали от кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов.
„ Ученически игри “ са съществена изява в региона на ученическия спорт. Те основават условия за упражняване на спорт и съставяне на учебни тимове посредством непринудено присъединяване в проведени форми на спортно- спортна активност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР