Благоевград. 140 години от рождението на поета и революционер Пейо

...
Благоевград. 140 години от рождението на поета и революционер Пейо
Коментари Харесай

Благоевград: С поднасяне на цветя пред паметника на поета и революционер Пейо Яворов в града бяха отбелязани 140 години от рождението му

Благоевград. 140 години от рождението на поета и бунтовник Пейо Яворов бяха маркирани в Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пирин . На събитието участваха представители на общинската и регионална администрация, представители на културните институции и жители. Цветя пред бюст-паметника, който се намира в Градската градина постави народния представител и регионален координатор на ГЕРБ за Благоевградска област Даниела Савеклиева. В ритуала присъединяване взеха и възпитаници от IX ОУ „ Пейо Яворов “ в Благоевград, които припомниха част от живота и творчеството на поета и революционера.
Пейо Тотев Крачалов, по-известен като Пейо Яворов, е български стихотворец символист и бунтовник, челник на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Той е един от най-големите поети на 20-ти век. Сред неговите най-известни творби са „ Две хубави очи “, „ Ще бъдеш в бяло “, „ Градушка “, „ Песен на песента ми “ и доста други.
Лора КАЛЧЕВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР