Благодатният огън слезе в Кувуклията - параклис в центъра на

...
Благодатният огън слезе в Кувуклията - параклис в центъра на
Коментари Харесай

Чудото отново се прояви! Благодатният огън слезе в църквата „Възк...

Благодатният огън слезе в Кувуклията - параклис в центъра на църквата „ Възкресение Христово ”, в която се намира пещерата на Гроба Господен, където има изключително почитана от всички християни плоча, под която се намираше гробницата на Исус Христос. Огънят бе измолен от Йерусалимският Патриарх Теофил III.

Спецификата постанова тази година, поради усложнената конюнктура в Израел, българска делегация да нe пътува за посрещането на огъня. Румънската черква планува да вземе Благодатния огън от Йерусалим. Божественият огън ще бъде донесен в България от отец Кирил Синев, който обгрижва духовно българската общественост в Букурещ. Както към този момент стана традиция, за десета поредна година, Благодатният огън ще бъде донесен от летището в румънската столица пред катедралата в Гюргево от румънски духовници.

Представители на Русенската митрополия ще го пренесат през Дунав мост към 20.00 часа. Веднага след влизането му на българска територия, той ще бъде предаден на духовници от Варна, Силистра, Попово, Разград, Тутракан и други Очаква се до среднощ да бъде публикуван и в храмовете в цялата страна.

 

По традиция Русенската митрополия взима Благодатния огън от румънския град Гюргево, а повода за това е близостта на тези градове, оповестява БГНЕС.

 

През цялата история никой не е съумял да разкрие тайната на чудото на Благодатния огън, макар многочислените опити.
 

Благодатният огън символизира светлината на Възкресението Христово, вярващите го считат за светилище.
 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР