Благодатният огън на летището в София ще бъде предаден на

...
Благодатният огън на летището в София ще бъде предаден на
Коментари Харесай

Македония ще получи Благодатния огън от България

Благодатният огън на летището в София ще бъде предаден на македонския епископ Иларион, който ще бъде изпратен персонално от главата на МПЦ-ОА Стефан. Веднага по-късно владиката Иларион с хеликоптер ще замине за Скопие, откъдето Благодатният огън ще бъде разнесен във всички православни храмове в Македония.

У нас Свещеният огън ще бъде донесен от най-младия митрополит в България – Антоний. Заедно с него, с цел да го одобряват, за Йерусалим ще отпътуват някогашният транспортен министър Кристиян Кръстев и ректорът на Духовната семинария Пахомий. Те ще заминат за свещения град на 7-ми април рано сутринта с държавния аероплан с решение на премиера Бойко Борисов.

Очаква се делегацията да се върне у нас на Велика събота към 19:30 часа, след което огънят ще отиде до всяко кътче на България и Македония.

Благодатен, именуван още Свещен огън, е пламъкът, който се възпламенява всяка година на Страстна събота в общия за разнообразни християнски изповедания храм "Възкресение Христово ", издигнат тъкмо върху Божия гроб в Йерусалим.

Според християнската черква слизането на Благодатния огън става по извънреден метод и е знамение. Неговият пламък в първите минути след запалването има неповторимото свойство да не излъчва топлота и да не изгаря.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР