Благодатният огън е символ на Божията светлина. Затова пристигането му

...
Благодатният огън е символ на Божията светлина. Затова пристигането му
Коментари Харесай

Борисов: Благодатният огън е символ на Божията светлина

Благодатният огън е знак на Божията светлина. Затова идването му в България е духовната наслада, която пламва в сърцата на вярващите. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов във връзка преместването на плодородния огън от Йерусалим в София с държавния аероплан, оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Нека посрещнем Великден живи и здрави, и с вярата, че сме способни на още доста положителни каузи “, добави министър председателят Борисов в своето благопожелание по случай идните празнични дни.

„ Християнските полезности са помагали за единството на нашия народ и за съхраняването на българската еднаквост и просвета неведнъж в предишното. Вярвам, че и през днешния ден те ни дават сили да демонстрираме грижа към близък и да работим за просперитета на България “, означи още министър председателят Борисов.

Благодатният огън, който за 15-и следващ път дойде от Йерусалим с държавния аероплан, придвижи старозагорският митрополит Киприан и водената от него делегация. За първи път с нея пътува и представител на Македонската православна черква (МПЦ) – Охридска архиепископия – свещеник Яков, който ще отнесе плодородния огън в Скопие. Това се приготви след среща при започване на април т.г. на премиера Борисов с митрополит Киприан в качеството му на началник на Комисията за споразумяване на статута на Македонската православна църква-Охридска архиепископия. Тогава, по експлицитната молба на МПЦ, бе проведено пътуването на македонски свещеник с българската делегация до Божи гроб.

Заедно с плодородния огън, донесен с държавния аероплан на България, в Скопие ще дойде и приветствен адрес на министър-председателя Бойко Борисов до македонския министър председател Зоран Заев.

„ Позволете ми с настъпването на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, да Ви пожелая здраве, благоденствие и дано нашите два приятелски народа да се радват на разцвет “, отбелязва в писмото министър председателят Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР