Благодаря за приетата покана за провеждане на публична и конструктивна

...
Благодаря за приетата покана за провеждане на публична и конструктивна
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Редно е противопоставянето между партиите да приключи

Благодаря за признатата покана за осъществяване на обществена и градивна среща. Предложихме тази среща с ясното схващане, че двете най-големи парламентарни групи са натоварени с най-вече упования. И двете партии би трябвало да имат опция за разговор в Народното събрание, на сходна обществена среща и да търсят реализиране на базов консенсус по разнообразни цели. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на срещата в Народното събрание с парламентарната група на " Продължаваме промяната “, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

Десислава Атанасова съобщи, че е редно да се завърши с опълчването на предизборните акции и да се търсят способи за консенсус.

" Готови сме да водим разговор по избраните от вас като значими точки и политики, както и се надяваме, че сте се срещнали с нашите цели в нашата предизборна стратегия за ръководство. Според нас е редно в оптимално необятен консенсус да търсим благоприятни условия България да се възвръща от рецесиите ", обърна се към Политическа партия Атанасова.

От ГЕРБ, посочи Атанасова, биха желали срещата да е метод да се покаже пред обществото, че може да се приказва без опорки, клишета и заклинания, а градивно, ясно и съответно.

Относно основаването на Комисия по конституционни въпроси, Атанасова съобщи, че от ГЕРБ са подготвени да водят градивни диалози във връзка с правосъдната промяна.

По тематиката за опазване на здравето всички би трябвало да се ангажират, тъй като " през последните дни въпросът със заплащането на труда на българските медици, сестри и санитари, е достигнал точка, в която те афишират митинги ". " Този въпрос чака решение на политиците, а ми се коства те да стартират да мислят и като държавници ", добави Атанасова.

" При всички положения ще намерите консенсус във връзка с точка 6 - таван за цената на тока за българския бизнес. Но в различен размер - над 200 лева И това е планът на решение, който през днешния ден ще обсъдим на изключителното съвещание на Народното събрание ", сподели още Атанасова, която посочи, че от дълго време упорстват за такава мярка. Както и за такава - битовите консуматори да останат на контролирания пазар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР