Благодаря за подкрепата, която получавам от ПГ на ДПС и

...
Благодаря за подкрепата, която получавам от ПГ на ДПС и
Коментари Харесай

Мария Габриел: Получих подкрепа за правителството от ДПС и ИТН


" Благодаря за поддръжката, която получавам от ПГ на Движение за права и свободи и ПГ на " ИТН " за ясна визия за експертно държавно управление с мандат , единен към цели ". Това съобщи претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел след среща сред трите обединения в Народното събрание, съобщи БГНЕС.

" Най-напред за нас приоритет са хората и резултатите, които те желаят да видят с едно постоянно държавно управление. То е обвързвано със социално-отговорен, рационален бюджет, с това те да нямат неустойчивост и неустановеност във връзка с заплати и на заплащания ", добави Габриел.

Разговорите идват три дни преди Габриел да отиде в президентството с изпълнен мандат и директория с имена на министри.

Срещата е била в кабинета на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков и в нея са взели участие представители на ГЕРБ - Габриел, Томислав Дончев, Делян Добрев, Теменужка Петкова, Деница Сачева, от страна на Движение за права и свободи - Йордан Цонев, Филиз Хюсменова и Петър Чобанов, а от Има Такъв Народ - Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

" Върховенство на закона, правосъдна промяна, конституционно болшинство остава водещо в границите на първия мандат, означи тя и уточни, че ПВУ, оперативните стратегии, вложения за България и българските райони – също. Структурата на Министерски съвет остава същата. Не, че не могат да се мислят промени, само че сега нямаме време за това. Имената ще споделя в понеделник. На този стадий за мен е явен профилът, върху който още един път се обединихме ", заяви Габриел.

Тя посочи, че партиите, които я поддържат, имат подготвеност за конституционна промяна . " Сега е моментът тези, които я желаят, да се причислят ", прикани претендентът за министър председател на ГЕРБ.

Габриел е още веднъж съобщи, че е значимо сега да се приказва за тематиките, свързани и с бюджета, и с инфлацията, с цените, тъй като може би не се приказва задоволително за това какво може да се случи в случай че няма държавно управление и след средата на месец юни.
Оптимизъм
Преди пленарното съвещание през днешния ден по същите тематики приказва пред кореспонденти в Народно събрание и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.  " Работим върху първия мандат . Оптимист съм, тъй като въпреки всичко всички са изпратени тук да решат съществени политики. Обещахме, че ще подкрепим законите на Крум Зарков. Снощи го направихме в комисията, през днешния ден ще го създадем и в зала ", съобщи той.

Според него без постоянно държавно управление бюджет няма да се гледа. „ От първия ден приказвам за отговорност на всички партии ", добави някогашният министър председател. По думите му от средата на юни „ страната няма да може да заплаща даже заплатите и пенсиите “.

За Борисов следващо удължение на държавния бюджет не е съществено. " Ще създадем една страна, която да крета с настоящ бюджет, без вложения, без бъдеще, без нищо ", добави той.

" Докато си играем на войни и на сходни неща, страната отива в канала. 100 пъти го споделяме. Що би трябвало да е единствено наша отговорност? Тя е на всички ", уточни Борисов.

Той сподели, че ГЕРБ поддържа законите за правосъдната промяна, които не работят против персони. Коментирайки абсурдът с основния прокурор Иван Гешев той изрази неодобрение, че офанзивите против него са почнали със " жълтении " - къде живее, за какво употребява брониран автомобил.

Борисов изясни, че след гърмежа против кортежа на Гешев на 1 май е приказвал два пъти с основния прокурор. Първият път се поинтересувал за неговото положение, а при втория диалог настоял да се работи съществено за откриване на всичко към случая, с цел да спрат спекулациите.

Бойко Борисов не се тормозил от споделеното в тези диалози, което вероятно можело да е записано и да се популяризира.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР