„Благодаря за оценките, които дадохте за Българското председателство на Съвета

...
„Благодаря за оценките, които дадохте за Българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Борисов: Освен лифт една керемида няма да се сложи повече


„ Благодаря за оценките, които дадохте за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Специално желая да отговоря на въпроса за българската природа, тъй като аз самият съм зелен . Българската природа мисля, че в голяма степен, е предпазена от нашето държавно управление “.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на полемиката за целите на Българското председателство, извършена в Екологичен потенциал.

„ Изпитвам голямо почитание към българските природозащитни организации и единствено преди 10 дни бях на среща с тях. Спирал съм инфраструктурни планове с години, с цел да може да се излюпят новите щъркели. Карал съм министрите да придвижват персонално блатни кокичета, с цел да не остане нито един филиз сплескан от валяк. Всичките ни европейски инфраструктурни планове са с тунели за мечки, вълци, костенурки. Трасета сме променяли “, посочи министър-председателят.

„ Ще построяваме единствено втори въжен превоз на Банско. Сега има един и туристите чакат с часове, с цел да се качат. Мога да Ви подпиша тук, че става дума за реализация на втори въжен превоз. Той е необходим освен за туристите, само че и за природата, тъй като в този момент те се качват с колите си там. За да поддържаме този път ние го осоляваме през зимата и десетки дървета към него умират.
Гарантирам Ви , че няма да се допусне противозаконна сеч. България е първа в Европа през последните години по нови гори и единствената, която разширила горите си от всички европейски страни “, изясни Борисов.

„ Имате моята гаранция, че с изключение на втори въжен превоз, една керемида повече няма да се постави “, добави министър председателят.

До 2-3 години ще се оправим с корупцията

В България до 2-3 години ще се оправи с корупцията, това съобщи още пред Европарламента в Страсбург Бойко Борисов. Така той отговори на българските евродепутати Петър Курумбашев и Николай Бареков, както и на Ска Келер от Зелените.

"Корупция има на всички места и водим голяма борба. Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. София имаше рецесия с боклука, когато станах кмет. Нямаше цех, нямаше нищо. Сега София след Цюрих е най-добре проведената система.

В същото време, в случай че има такава корупция, каквато казвате ще има ли растеж на стопанската система и вложения. Как ще ни избират все нас преди всичко. Както сме се заели в този момент, до 2-3 години ще се оправим и то добре.

Моля ви, тези наши другари, които стачкуват, ми бяха съдружни сътрудници. Разделиха се на три партии с три вожда. Те са нашият най-естествен сътрудник. Не съм отговорен, че завоювах изборите. Социалистите организираха изборите и ние победихме “, отговори на офанзивите Борисов.

"За " Истанбулската спогодба

Евродепутатът Елена Валенсиано прикани Борисов от името на социалистите в Екологичен потенциал и дамите в Европа да бъде утвърдена Истанбулската спогодба.

„ Именно Българска социалистическа партия взе решение да не я поддържа в Народното събрание. Ще положа всички старания да мине в Народното събрание. Насилието над дами и деца е чудовищно в цяла Европа “, отвърна й Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР