Благодаря за добрите думи за България. Българският народ с много

...
Благодаря за добрите думи за България. Българският народ с много
Коментари Харесай

Думите на баварския премиер тежат в пъти повече от глупостите на БСП

Благодаря за положителните думи за България. Българският народ с доста старания реализира всичко това, за което приказва министър председателят на Бавария, която е икономическия мотор на Германия. Неговите думи са с доста по-голяма тежест от предизборните пропаганди на всякакви партии тук в България. Вчера чух, че съм щял да извадя България от Европейски Съюз. Не разбирам до каква степен може да стигне глупоста им. И през вчерашния ден споделих във Варшава, че би трябвало да бъдем единни и можем да бъдем единствено признателни на Европейски Съюз, тъй като ни изведоха от мракобесните години на комунизма. Нашата партия се споделя Граждани за европейски развиване и това споделя всичко. Категорично няма да потегли по пътя на сътрудника Виктор Орбан, който ми е другар. Аз гласувах за замразяването на партията му в ЕНП. Въпреки това, Германия ще строи цех за коли в Унгария. Мога да кажа, че България е едно прелестно място за вложения.

Това сподели на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов след срещата си с министър-председателя на Свободна страна Бавария - Маркус Зьодер.

" Охраняваме съвършено външната граница на Европейски Съюз. Със сигурност сме преди всичко по наказани каналджии. Не сме позволили мигрантски талази. Казах на сътрудника Зьодер, че сега имаме проблем на границата с Гърция, т.е. имаме проблем с Шенгенското пространство. В момента се пазим от Шенгенското пространство. " Фронтекс " има огромна и значима роля, само че те би трябвало да пишат отчети за това кой и по какъв начин се оправя с защитата на границите. Ангажиментът на страните би трябвало да бъде доста явен. Разбира се " Фронтекс " постоянно са добре пристигнали, само че се притеснявам да не се похарчат отново едни милиарди ненужни. Казах на сътрудника Зьодер, да си създадат проверка на парите, които са дали за защита на границите, и какъв брой мигранти са минали. Тогава ще стане ясно, че България заслужава доста повече. Българският народ е вложил доста и продължава да прави всичко за бъдещето на единна Европа. При нас няма мигрантски проблем. Инвестираме непрестанно в защита на границата. Всички, които са посетили границата ни с Турция, са заявявали, че се оправяме чудесно ", сподели още Бойко Борисов.

" Шенген не е панацея. България е изпълнила всички критерии за участие, само че има нарцисизъм от една страна. Ние охраняваме границата съвършено. И канцлерът Ангела Меркел каза, че по въздух и вода сме изцяло подготвени за Шенген. Колегата Зьодер също беше срещу, само че в този момент виждате, че е трансформирал мнението си. Това е тъй като направихме доста през последните години и работим непрекъснато. Имаме отлични финансови индикатори - минимален външен дълг, фискалният запас пораства, съвсем няма безработица, Брутният вътрешен продукт пораства. Отличници сме в Европа и сме отлично място за вложения ", добави министър председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР