„Благодаря ви за доверието и за подкрепата! За мен това

...
„Благодаря ви за доверието и за подкрепата! За мен това
Коментари Харесай

Обединени земеделци предлагат да започне Национална програма за „Възраждане на българските села“

„ Благодаря ви за доверието и за поддръжката! За мен това е огромна отговорност и повече работа за възобновление на земеделкото придвижване в България “. Това съобщи пред делегатите на Петия постоянен конгрес на Политическа партия "Обединени земеделци " Петя Ставрева след преизбирането й за ръководител на партията. Висшият конгрес се организира на 17 ноември 2019 година в Зала „ Маестро Георги Атанасов “ в Пазарджик. В него взе участие и почетният ръководител на организацията доктор Анастасия Димитрова - Мозер.

Сред формалните посетители на събитието бяха Даниела Дариткова – ръководител на парламентарната група на ГЕРБ, заместник-председателят на 44-ото Народно заседание Емил Христов, зам.-председателят на Съюз на демократичните сили и кмет на столичния регион "Витоша " Теодор Петков, регионалният координатор на ГЕРБ в Пазарджик Найден Шопов, кметът на общнина Струмяни Емил Илиев и други. Приветствия до конгреса изпратиха кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, кметът на Пазарджик Тодор Попов, ръководителят на БДФ Жаклин Толева и шефът на Фондация „ Европейски институт “ Любов Панайотова.

„ Обединени земеделци запазихме своята еднаквост и продължаваме да бъдем честна земеделска организация. Нашият съюз остава гръбнака на земеделското придвижване в България “, съобщи преди този момент в словото си пред конгреса Петя Ставрева. Тя благодари на представителите на партиите от демократичната общественост, с които "Обединени земеделци " си партнират от години, по тази причина, че са почели форума. Председателят на земеделския съюз изрази убеденост, че дружно ще реализиран консолидацията на партиите от демократичното пространство, в името на сполучливия път на България.

"Обединени земеделци " приказваме на езика на бъдещето – ние сме измежду първите организации в Европа, които оферират съответни решения за ръководство на риска в земеделието, с грижа за ориста на нашите фермери, с грижа за бъдещето на плодородната ни земя ", посочи Петя Ставрева.

Тя предложи Платформа с настоящите цели на земеделското придвижване, измежду които е продължаването на децентрализацията и устойчивото развиване на България на районите, в противопоставяне на небалансираното развиване на България на няколко скорости. Втора стъпка е стартирането на районни стратегии с европейско и национално финансиране, съобразени с опциите и потребностите на всеки район. Диференцирано Данък добавена стойност за храните и за земеделската продукция е различен приоритет. Следва развиването на фамилните ферми и насърчаването на земеделските кооперации и сдружения на производителите. Друг акцент в платформата е стартирането на Национална стратегия „ Възраждане на българските села “. "Обединени земеделци " молят също за поощряване на био и екопроизводствата, ефикасни ограничения за запазване на природата и основаването на зелени пояси към градовете.

От партията упорстват и за въвеждането на условие най-малко 50 на 100 от земеделските артикули в огромните търговски вериги да бъдат български произвеждане. "Трябва да изградим общество със мощна междинна класа, която да е гръбнакът на българската стопанска система ", сподели още Петя Ставрева.

„ Обединени земеделци " е организация, която постоянно е работила за демокрацията и просперитета на България. С огромно наслаждение пристигнах тук, с цел да бъда с вас на Петия конгрес. Гордея се, че съм щерка на земеделския лидер доктор Г. М. Димитров и че съм обвързвана с този съюз, който изигра огромна роля при прехода към народна власт ", съобщи при откриването на конгреса почетният ръководител на партията доктор Анастасия Мозер. Тя уточни, че земеделският съюз е дал доста жертви за отстояване правата и свободите на жителите и запазването на земеделската концепция и преди този момент, като се е борел за нея.

По думите й множеството хора през днешния ден не са изстрадали демократичните полезности и правила и по тази причина ги одобряват за даденост, а те би трябвало да се отстояват непрекъснато. "Пожелавам триумф на конгреса и на всички вас, да продължите да пазите концепцията за свободна, самостоятелна и демократична България, за която министър-председателят и държавното управление работят ", сподели Анастасия Мозер.

На своето съвещание конгресът регистрира резултатите от миналите локални избори, съдействието си с ГЕРБ и партиите от демократичното пространство.

Форумът избра членове на Националното управление и на Върховната контролно ревизионна комисия (ВКРС). За нейин ръководител делегатите избраха Зара Клисурова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР