Благодаря сърдечно за предоставената материално-техническа помощ за нуждите на Медицинския

...
Благодаря сърдечно за предоставената материално-техническа помощ за нуждите на Медицинския
Коментари Харесай

Медицинският институт на МВР добави към автопарка си две нови линейки с модерно оборудване

Благодаря сърдечно за предоставената материално-техническа помощ за потребностите на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, с тези думи министър Младен Маринов се обърна към представителите на Международната организация по миграция на формалната гала по този мотив, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Той акцентира, че днешното подаяние е израз на поддръжка от страна на МОМ за напъните, полагани от страната ни за обезпечаване на подобаващи условия за здравно обслужване и достъп до профилирана здравна помощ на хората, настанени в Специалните домове за краткотрайно настаняване на чужденци към Министерство на вътрешните работи. То е и израз на построеното в годините устойчиво съдействие сред Министерство на вътрешните работи и организацията и обезпечава на екипите на Медицинския институт по-висока подвижност и опция за бърза реакция в виновната им задача – избавяне на човешки животи.





Сътрудничеството с Мисията на Международната организация по миграция в България ще продължи да се развива в дух на партньорство и разговор, увери вътрешният министър. В продължение на това Радослав Стаменов, представител на МОМ за България, акцентира, че с безвъзмездното подаяние организацията още един път потвърждава уговорката си като предвидим сътрудник и пожела на медиците по-рядко да им се постанова да употребяват колите за спешна помощ.





Представителите на МОМ, министър Маринов, шефът на института проф. доктор Ненчо Смилов, д.м., и началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов разгледаха от близко колите за спешна помощ и оборудването в тях. Техниката е предоставена от МОМ България за потребностите на Медицински институт – Министерство на вътрешните работи на Република България по план, изпълняван от МОМ в границите на Механизма за незабавно подкрепяне.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР