Благодаря на всички избиратели, които намериха време да гласуват, Благодаря

...
Благодаря на всички избиратели, които намериха време да гласуват, Благодаря
Коментари Харесай

Борисов: Докато сме първа политическа сила - никакво отстъпление

Благодаря на всички гласоподаватели, които откриха време да гласоподават, Благодаря и на сътрудниците, на структурите, за това, което направиха. Това съобщи министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозните резултати от локалния избор. И назова успеха на ГЕРБ безапелационна.

„ Всички приказват за смяна, само че смяната я направихме ние от ГЕРБ “, означи той. Като означи и че няма по какъв начин да разяснява безапелационната победа на партията си.

Борисов отхвърли да вижда тежък балотаж в столицата. „ Защо да е тежък балотажа в София? След измененията, които направихме в ГЕРБ, резултатите са повече от положителни. За кой ли следващ път побеждаваме главния конкурент? “, разяснява министър председателят.

„ За мен най-важното е, че резервираме стабилността на ръководството на страната. Имаме да строим доста неща, пътя до Белград, Велико Търново-Русе, Враца... Трябва да си довършим огромните инфраструктурни планове. Защото виждате, хората през днешния ден като се прибират, се образуват тапи “, разяснява резултатите като цяло Борисов.

Той добави, че от на следващия ден оставя на щабовете по места, където има балотажи, да работят умерено, както съм ги е оставял до момента.

Премиерът още веднъж не спести и рецензиите си към Българска социалистическа партия. „ Те Българска социалистическа партия са доста забавна партия – желаят дотации, а като дойдат избори - нямат претенденти. И търсят кого да припознаят. Манолова беше на зелен декор “, сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе безапелационен, че до момента в който партията му първа политическа мощ в страната, няма да има оттегляне.

На въпрос дали е сигурен в успеха на ГЕРБ на балотажите, Борисов разяснява по този начин: „ Единственото несъмнено е „ Орландовци “. Рано или късно всички сме там. В ръцете на Господ е. Благодаря му за следващ път, че ме поддържа. И на инстинкта на народа “.

Отново във връзка с София и дали чака гласувалите за останалите десни претенденти на първия тур да поддържат Йорданка Фандъкова на втория, той сподели: „ Десните хора по принцип са демократи. Ако смятат, че тази кукувица е смяна, в случай че Българска социалистическа партия с половината от гласовете на ГЕРБ е смяна, ми да я поддържат и да им е честито “.

По отношение на това, че на днешните избори в София ГЕРБ и Йорданка Фандъкова получават много по-малко проценти по отношение на предишния кметски избор, Борисов разяснява: „ Вижте какъв брой доста повече партии има в този момент. Така се разслояват гласовете “.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР