Благодаря на всички хора, които излязоха вчера на площада. България

...
Благодаря на всички хора, които излязоха вчера на площада. България
Коментари Харесай

Петков: Благодаря на всички хора, които излязоха на площада в подкрепа на Украйна

Благодаря на всички хора, които излязоха през вчерашния ден на площада. България би трябвало също да приказва ясно, освен политиците да приказват, че поддържаме Украйна, че българският народ поддържа Украйна - това е в действителност по-силното известие.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред български публицисти в Брюксел преди началото на втория ден от съвещанието на Европейския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той означи, че в изявление на украинския президент Володимир Зеленски България е посочена като една от най-подкрепящите неговата страна страни. България беше включена ясно в страните, които поддържат Украйна, и той ни благодари, разясни министър председателят.

По мотив данните, които цитира - че болшинството от българите не желаят нашата страна да даде военна помощ на Украйна, Петков не пожела да посочи кой е източникът на изследването, само че уточни, че е разбираемо хората да се тормозят, тъй като войната е рисково нещо и ние сме доста близо. За всички критици, които по думите му се опасяват, че България не прави задоволително, той означи ясната позиция на държавното управление по отношение на съветския дипломат в София Елеонора Митрофанова, както и изгонването на съветски шпиони. Г-н Зеленски доста ясно схваща, че ние го поддържаме, съобщи Петков.

Той заяви, че нощес с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са разискали по какъв начин корупцията може да бъде инструмент за съветския президент Владимир Путин в страните на Балканите. Премиерът посочи, че е дал образеца със градежа на газопровода " Турски/Балкански поток ". Факт е, че три милиарда (лева) бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и очевидно джиповете на " Аркад " се откриха в къщи като на госпожа Арнаудова, разяснява министър председателят.

Ако си Путин, тъкмо това е инструментът - работиш с политическата върхушка, караш ги да харчат национални пари за твои планове, и го работиш през корупция. Това се оказва, че не е единствено в България, а е инструмент, който Путин е употребявал, с цел да прави своите геополитически цели на задачите Балкани, сподели Петков.

Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и на горивата. Много е значимо с един глас да се опитаме дружно да преговаряме, с цел да свалим тези цени, които въздействат на всички цени. Всички осъзнаваме, че тази взаимозависимост е рискова за националната сигурност, уточни министър председателят във връзка доставките на енергоизточници от Русия. Той заяви, че с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис са разискали още веднъж построяването на връзката сред газопроводите на България и на Гърция. По неговите думи Мицотакис се е заел с въпроса и може би това е най-важният двустранен приоритет в този миг.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР