Благодаря на всички граждани, които ни подкрепиха. Нека заедно да

...
Благодаря на всички граждани, които ни подкрепиха. Нека заедно да
Коментари Харесай

Живко Тодоров ще работи за благото на Стара Загора  

„ Благодаря на всички жители, които ни поддържаха. Нека дружно да създадем по този начин, че Стара Загора да стане едно по-добро място за живеене, в което всички да се усещат добре “. 

Това сподели кметът на община Стара Загора Живко Тодоров през днешния ден, откакто се закле дружно с новоизбраните общински съветници и кметове на кметства. Той получи и знаците на кметската власт от регионалния шеф Гергана Микова. 

Празничен водосвет отслужиха Старозагорският митрополит Киприан и свещеници. „ Днес всички Вие полагате клетва да работите за богатството на хората . Всеки би трябвало да извърви своя кръстоносен и нравствен път, с цел да бъде същински строител на обичния ни град ", сподели владиката и подари на Тодоров, който стартира трети мандат в кметското кресло, икона на Исус Христос.

Удостоверенията за избор на кмета на общината, кметовете на кметства и общинските съветници бяха връчени от ръководителят на Общинската изборна комисия Теодора Крумова
По традиция първото съвещание на новия общински съвет беше намерено от доайена измежду определените - Иванка Михайлова . „ Нека изпълняваме отговорностите си с разсъдък, със сърце и почитание към нашия град “, пожела тя на сътрудниците си. 

Първото съвещание на съветниците имаше три точки. По първата беше определена 7-членна комисия за осъществяване на избора. Николай Диков от ГЕРБ съобщи, че за тях „ новият Общински съвет ще бъде съвет на надграждането, на здравия разсъдък и на консенсуса в името на Стара Загора “, по тази причина са решили да не издигат кандидатура за председателското място. Единственото направено предложение беше на Методи Пенчев от локална коалиция „ Земеделски национален съюз “ за Мария Динева от същата коалиция. След тайното гласоподаване, в което участваха 49 от 51 съветници, тя беше определена за ръководител с 43 гласа „ за “ и 6 „ срещу “. „ Благодаря за доверието, одобрявам го с отговорност . Подкрепата, която получих, значи за мен, че този Общински съвет ще бъде друг, че ще работим напълно в полза на жителите на Стара Загора. Аз се кълна, че ще бъде по този начин “, даде обещание Мария Динева.

По трета точка от дневния ред съветниците избраха и заместник-председатели на новосформирания локален парламент. Бяха издигнати две кандидатури - от ГЕРБ и от Българска социалистическа партия за България. След гласоподаване за заместник-председатели бяха определени Таньо Брайков от ГЕРБ и проф. Иван Върляков от Българска социалистическа партия за България.

Пред публицисти ръководителят на общинския съвет за мандат 2019-2023 година Мария Динева изрази вяра, че с новоизбраните общински съветници ще вървят напред, без борби, с цел да осъществят това, което дадоха обещание през миналия месец. " Въпреки разнородния състав на локалния парламент считам, че ще бъда негов обединител ", сподели още тя и съобщи, че би трябвало да има смяна в работата на общинските съветници. Затова се ангажира да възвърне активността на Председателския съвет, който през последните две години не е привикване. Динева счита, че Правилникът за работата на общинския съвет е добър и не се нуждае от смяна. Според нея през изтеклия мандат проблем е бил методът, по който се ползва. " Ще направя всичко, което е належащо, с цел да може локалния парламент да работи дейно ", добави още тя. 
Следващата сесия беше планувана за 14 ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР