Благодаря на вас и на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов

...
Благодаря на вас и на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов
Коментари Харесай

Вучич към Захариева: Благодаря на вас и на Бойко за подкрепата за европейския ни път

Благодаря на вас и на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила за поддръжката за европейския ни път. С тези думи сръбският президент Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила посрещна в Белград заместител министър-председателя по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила. Дипломат №1 започва балканска обиколка от столицата на Република Сърбия, заяви пресслужбата на Министерството на външните работи на Република България.

“Сръбските жители чакат да схванат дали е реалистично да се причислят към Европейския съюз релативно скоро. Искахме да сме част от Европейския съюз, тъй като желаеме да сме демократично и транспарантно общество, сподели президентът Вучич. Без връзки между тях не съм сигурен, че ще успеем да се развиваме. Мисля, че може да си сътрудничим и за общи проблеми в района “, уточни още той.

„ Три пъти се срещнахме с Вас, господин президент, за 45 дни, откогато сте президент ", обърна се Захариева към Вучич. "Това е знак какъв брой е значимо за България разширението на Европейския съюз на Балканите. Западните Балкани са топ приоритет за българското председателство. Подкрепям настояването Ви да получите явен график за европейската ви вероятност. Предлагаме ви експертна помощ в преговорния развой ", сподели още първият ни посланик.

Посланието на Захариева към сръбските домакини бе да ускорят промените, като България предложи експертна помощ в преговорния развой и затварянето на главите. Отчетен бе и растежът от 28% на българските туристи в Сърбия и надлежно 8% нарастване на сръбските в България.

Българският външен министър сложи въпроса и за връщане на профилираните излъчвания в медиите за българското малцинство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР