Благодаря на премиера и управляващите за срещата вчера. Това заяви

...
Благодаря на премиера и управляващите за срещата вчера. Това заяви
Коментари Харесай

Съпредседателят на БХРА: Заведенията работят на 10-15% капацитет в момента

Благодаря на премиера и ръководещите за срещата през вчерашния ден. Това съобщи в утринния блок на БТВ съпредседателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския отрасъл у нас.По време на диалога бяха разисквани прилагащите се противоепидемични ограничения в бранша по отношение на разпространяването на COVID-19.

Борисов се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския отрасъл у нас

"Хотелиерите, ресторантьори и туризмът са в тежко положение - стопираха да действат на 100% Трябват доста старания и запас, с цел да се възстановим ", сподели още Димитров.

"450 000 са заетите в тези сфери. Нашите старания са ориентирани към избавяне на хората. Много от чиновниците бяха съкратени, а други на собствен риск не престават работа ", добави той.

Българската асоциация на заведенията предвижда банкрут на към 50 % от сектора

"Предложихме на премиера пакет от ограничения и антикризисен проект. ДДС-то при нас е извънреден проблем, реалистично е да желаеме да ни се възвърне ", съобщи съпредседателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

"Да работим единствено на открито е разбираемо - здравето и животът са приоритет. Заведения обаче работят на 10-15% потенциал сега ", сподели още той.

"Предстои ни сезон под въпрос. Дали ще имаме нов пик или не. Вирусът е чужд. Смятам, че цените по морето ще бъдат обикновено, даже с лек спад. Нека обичаме родното и да го изберем ", прикани Атанас Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР