Благодаря на медиите, които постъпиха етично и запазиха информацията по

...
Благодаря на медиите, които постъпиха етично и запазиха информацията по
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Благодаря на медиите, които постъпиха етично за пловдивския случай

Благодаря на медиите, които постъпиха етично и резервираха информацията по случая, за мен те са същински медии. " Този коментар направи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти през днешния ден на връчването на ключовете на новите коли за дирекциите на Министерство на вътрешните работи и жандармерийските подразделения в страната. И министър председателят, и вътрешният министър Марин Младенов са уверени, че информацията за името и фамилията на пловдивското момче, у което бяха открити взривни материали и беше упрекнато в подготовка на терористичен акт, не е изтекла от полицейските служби и ДАНС.

" Кой е индивидът, кое е фамилията му - с тази информация може да се снабди всеки публицист като тръгне по улиците на Пловдив. Въпросът е в изкушението да го напишеш, да се направиш на популярен, а в тази ситуация това носи огромна вреда ", добави министър председателят. Според вътрешния министър Младенов информацията за момчето не е била подадена от полицията, той съди по това, че се е появила относително късно. Ако беше изтекла от полицията, щеше да се появи незабавно, аргументира се министърът.

" Намерените бомби са страховити "

Борисов в същото време разказа като доста съществени и мощно притеснителни откритите взривни материали в Пловдив. Той помолил сътрудниците си от Отряда за битка с тероризма, с които е служил, да отидат да ги видят. " Те споделиха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват доста хора, и са по-силни от тези в Сарафово ", сподели министър председателят.

Запитан дали е било неточност оповестението на случая като опит за терористичен акт, министър председателят сподели, че не е можело да не бъде оповестен, защото влиза в съда. " Трябва да съхраним доверието в институциите в такива моменти, а не да го губим ", добави Борисов.

 С коли ще бъдат снабдени на първо време регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, който са най-зле оборудвани сега, сподели вътрешният министър Марин Младенов.
© Анелия Николова

С коли ще бъдат снабдени на първо време регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, който са най-зле оборудвани сега, сподели вътрешният министър Марин Младенов.

Антитерористичен център - да, само че един

Попитан за конкретика на концепцията за антитерористични центрове, Борисов разясни, че се замисля един подобен център, " не че няма и сега ". Сутринта е имало Съвет по сигурността, участвали и хората на президента, мястото било разположено, като бъдат подготвени, ще го финансират. " Но ще го създадем тихичко, задачата е да се заключи информацията в дребен брой хора, поименно. Сега всеки доста схваща, по медиите психолози, коментатори, анализатори се изреждат ", изрази незадоволеност министър председателят от общественото отразяване на случая. И загатна за някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, който " и една джебчийка не е заловил през кариерата си, само че от заран до вечер дава оценки, ще му спестя името. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР