Благодаря на генералния директор на БНТ. Това заяви пред журналисти

...
Благодаря на генералния директор на БНТ. Това заяви пред журналисти
Коментари Харесай

Емил Кошлуков за Вяра и общество: Никъде по света няма религиозно предаване, което да хули официалната църква

Благодаря на генералния шеф на Българска национална телевизия.

Това съобщи пред публицисти ръководителят на Съвета за електронни медии Бетина Жотева след края на съвещанието на медийния регулатор, на което бе изслушан генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков по отношение на многочислените сигнали, свързани с водещия Горан Благоев и с предаването "Вяра и общество ". "Днес апелирахме, когато управлението на Българска национална телевизия взима решение за предаването "Вяра и общество ", ще санкционира ли Горан Благоев, ще смъква ли предаването, да бъде обективно и да има баланс. Съвет за електронни медии не смъква от ефир излъчвания и не сменя водещи. Българска национална телевизия е социална телевизия и би трябвало да резервира превъзходния баланс, който има в България сред всички религии ", добави Жотева

"Получили сме над 100 писма с недоволства и сигнали против предаването "Вяра и общество " от вярващи. Те всички са входирани в Българска национална телевизия и елементарно може да ги видите. Тези хора са огорчени и афектирани ", сподели от своя страна Кошлуков.

Емил Кошлуков пред Съвет за електронни медии: Предаването "Вяра и общество " преднамерено ругатни БПЦ и изпълнителната власт от години

"Проверката ни откри редица нарушавания при предаването. Едното е, че брачната половинка на Горан Благоев е пдописвала контракти като външно лице веднъж като преводач, различен път като редактор. В Българска национална телевизия се употребяват външни лица - режисьори, оператори, редактори, озвучители, всевъзможни, само че Благоев е трябвал да заявява, че има спор на ползи и да оповести, че това е брачната половинка му. Предаването ще остане и дори ще създадем още излъчвания за вяра. Дали ще остане водещ Горан Благоев, следва да решим, откакто го изслушаме, тъй като сега той е болен и не мога да го видя, той изчезна. Не е моя работа да ревизирам болничните ", добави от своя страна Кошлуков.

Съвет за електронни медии ще изслуша генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков

"Предаването от години организира антицърковна политика. Чашата преля, когато във "Вяра и общество " се богохулства против Св. Серафим Софийски Чудотворец. В последното предаване пък се нападнаха свещениците в Рилския манастир и бяха упрекнати, че приготвят кражба дружно с премиера на държавни пари. Провел съм среща с всички институции, които дават отговор за държавните субсидии на църквата. Никъде няма такива данни, каквито бяха изнесени в последния брой на предаването. За стотен път ще повторя, че предаването не е спряно и повторенията не са свалени.

Нормално е в предаването да не гостуват представители на БПЦ, тъй като те непрестанно са хулени и упреквани във всевъзможни грехове, само че това пречи на Българска национална телевизия да извършва своята най-важна функционалност - да бъде социална телевизия и да демонстрира всички гледни точки ", безапелационен бе Кошлуков.

"Никъде по света няма религиозни излъчвания, които да подлагат на критика, нападат и хулят формалната черква. Ако има някаква неправда и скандал, примерно педофилският скандал в католическата църкви, това е работа на публицистичните излъчвания. Там би трябвало да се преглежда тематиката, а не в религиозното предаване ", приключи Кошлуков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР