Благодаря на Емил Радев за организирането на това толкова важно

...
Благодаря на Емил Радев за организирането на това толкова важно
Коментари Харесай

Мария Габриел: Кибератаките не познават граници и не засягат само личните ни данни

Благодаря на Емил Радев за организирането на това толкоз значимо събитие. Благодаря и на Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на... към профила за неговата мощна поддръжка. Кибератаките не познават граници и не засягат единствено персоналните ни данни, могат да обиден и стопанската система ни. Много значимо в границите на тази полемика е да oсигурим сигурността на жителите и Европейски Съюз, както и да решим какво още може да се направи. Това съобщи българският комисар по въпросите на цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила при откриването на форума на тематика „ Кибертероризъм-подготвен ли е Европейският съюз? “, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ От една страната цифровизацията носи опция за напредък, само че и с опасности за сигурността. За всички е ясно, че няма по какъв начин да има изгода от цифровизация без да изградим мрежи за сигурност, и в случай че нямаме доверието на жителите и институциите “, съобщи Габриел.

„ Към Европейската комисия направихме оферти за усилване на устойчивостта на сигурността. В началото на май чакаме да се приложи и тази инструкция или първият документ в Европейски Съюз, който ще има механизми и подкрепи за сигурност. Директивата е единствено част от пъзела за сигурността. Направихме и обзор на заканите, които съществуват и предложихме организацията ENISA да остане непрекъснато. Другото предложение на работната ни група е за плана BLUE PRINT, който пази при всеобща офанзива “, добави Мария Габриел.

„ Законодателството не е всичко. Кибертероризмът няма да чака законодателствата на Европейския съюз “, разкри българският комисар по въпросите за цифровата стопанска система.

„ Друга част от предлагането ни е организация за сертифицирани артикули. Благодаря на българското председателство, което работи, с цел да се изпълнят със смисъл тези оферти “, разкри Габриел.

„ Трябва да влагаме в нови технологии, само че за мен по-важно е да влагаме в човешкия запас. Темата за киберсигурността е дълготраен план. Днес имаме потребност от кибер специалисти, дефицитът на фрагменти е извънредно огромен. Важно е да създадем и по този начин, че кибер специалистите ще получат достъп до образования и нововъведения. Призовавам и дамите за работа в тази компетентност, те са едни от най-хубавите експерти по тематиката “, прикани Мария Габриел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР