Благодаря на България, че осигурява военна защита на Украйна. Това

...
Благодаря на България, че осигурява военна защита на Украйна. Това
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг лично благодари на България, че помага на Украйна


„ Благодаря на България, че обезпечава военна отбрана на Украйна. Това оказва помощ на украинците да отстояват правото си на самоотбрана, както е заложено в Хартата на Организация на обединените нации. За да продължим да укрепваме НАТО и поддръжката си за Украйна, би трябвало да влагаме повече в нашата сигурност. И аз разгадавам на България да поеме ангажимент за по-амбициозна инвестиция в защитата, за което ще вземе решение на срещата на върха във Вилнюс “.

Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на взаимен брифинг с българския министър председател Николай Денков в щаб-квартирата на НАТО.

България е на фронтовата линия на някои от най-големите провокации, пред които сме изправени от началото на войната “, акцентира Столтенберг.

В Брюксел акад. Николай Денков даде обещание, че следващата година България ще реализира задачата си за 2% от Брутният вътрешен продукт за защита:

„ Тази година той ще бъде малко под 1.9 на 100, за идната година към този момент сме възнамерявали 2 на 100 и това е заложено в бюджета. За 2025-та сме възнамерявали много над 2 на 100, тъй като са планувани вложения за възстановяване на защитата, в техническите групи, на които тогава ще би трябвало да се заплаща. Нещата ще се движат малко нагоре-надолу, само че ние изрично сме ангажирани да надвишим 2-та %, както беше решено неотдавна “, съобщи Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР