Благодаря, България, благодаря, Пловдив. Организирахте страхотно световно първенство. Благодарности и

...
Благодаря, България, благодаря, Пловдив. Организирахте страхотно световно първенство. Благодарности и
Коментари Харесай

Президентът на световното гребане: Благодаря, България, организирахте страхотно първенство!

" Благодаря, България, благодаря, Пловдив. Организирахте ужасно международно състезание. Благодарности и от името на ФИСА, и от името на спортистите и треньорите за гостоприемството и грижите, които положихте за тях, с цел да се усещат прелестно и да покажат своите благоприятни условия в надпреварата.

Искам да поздравя всяко звено и всеки човек, обвързван с организацията на това вълнуващо международно състезание. Благодаря на страната, на министъра на спорта Красен Кралев, на община Пловдив, на кмета на града Иван Тотев, благодаря и на ръководителя на организационния комитет Иван Попов. Благодаря за свършената и отличните условия. Поздравявам всички, полагали старания за организацията на това дълго съревнование. Специални благодарности и към доброволците, без които такова огромно състезание не може да се организира. Надявам се, че всички се забавляваха в Пловдив и дадоха най-хубавото от себе си. Благодаря още един път, България! " Това съобщи президентът на Международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан по време на формалното закриване на международното състезание по гребане за мъже и дами в Пловдив.

Жан-Кристоф Ролан връчи почетни медали на ФИСА за огромен принос в развиването на гребането на министъра на младежта и спорта на България Красен Кралев, кмета на Пловдив Иван Тотев и ръководителя на организационния комитет на международното състезание Иван Попов.

В последния ден на шампионата в Пловдив бяха разпределени 8 комплекта медали.

Четири народи извоюваха по 3 златни медала в Пловдив - Италия, Съединени американски щати, Германия и Франция. Първото място в генералното класиране окупираха гребците от Апенините, които сграбчиха и най-вече сребърни оценки - 4, а имат и един бронзов орден. Американците се окичиха 3 пъти със сребро и 4 пъти с бронз, което им отреди и първото място по количество медали - общо 10.

България пък записа най-хубавото си класиране на международното състезание по гребане в последния ден. Новосформираната двойка скул при мъжете - Кристиан Василев и Борис Йотов се подреди на 12-о място в крайното класиране на дисциплината, откакто финишира на 6-ата позиция във край Б. С предстявянето си на шампионата момчетата оставиха очаквания, че имат бъдеще дружно и може да се борят за олимпийски квоти за игрите в Токио през 2020 година Квотите ще се раздават на международното състезание в Отенхайм (Австрия) през август идната година, като визи ще получат първите 11 дуета при двойките скул. Преди да бъдат събрани в една лодка, Кристиан и Борис се състезаваха на скиф.

В дисциплината с българско присъединяване - двойка скул мъже, победи дуетът на Франция, а след него финишираха тимовете на Швейцария и Нова Зеландия. При дамите в същата дисциплинираност над всички бяха латвийките, следвани от Нова Зеландия и Съединени американски щати.

Германия победи в най-атрактивната дисциплинираност - осморка с кърмчия при мъжете. Немската лодка остави зад себе си Австралия и Англия. При женските осморки златото завоюва Съединени американски щати, изпреварвайки Канада и Австралия.

Норвегия се подреди измежду призьорите на международното състезание в последния. Състезателите на Скандинавската страна извоюваха първите си медали в Пловдив - 2 златни. Норвежците победиха в мъжкия скиф с победа на Киетил Борх и при парагребците на скиф дами, където победи Бригит Скарстейн.

На скиф при дамите №1 стана Санита Пуспуре (Ирландия). В мъжкия скиф при парагребците завоюва Ерик Хори (Австралия).

 Красен Кралев със златен орден от президента на МОК Томас Бах
Красен Кралев със златен орден от президента на МОК Томас Бах

Министърът на младежта и спорта взе участие в символичната първа копка за построяването на втори гребен канал в Пловдив
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР