Благодарствен молебен ще отслужи на Националния празник на Република България

...
Благодарствен молебен ще отслужи на Националния празник на Република България
Коментари Харесай

На 3 март църквата остава на своя пост – бди над живи и мъртви

Благодарствен молебен ще отслужи на Националния празник на Република България - 3 март, в 9:30 часа Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. Заедно със свещенослужители владиката ще отслужи и заупокойна молитва в памет на починалите воини на площадката в подножието на Паметника на Свободата на връх Шипка в 11 часа. За починалите при боевете щрай Стара Загора ще има заупокойна молитва и на Мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора “ (Самарското знаме).
„ Църквата се моли за всички православни християни и за всички починали за Освобождението на родината ни и постоянно ще бъде пазач над техните души. Никой не може да промени и анулира историята. Всеки може да я запази, без значение какви са събитията и времената, в които живеем. Никога не бихме не запомнили децата, отнети от майчина гръд, които вместо мляко сукаха кръв. Никой вирус не ще събори паметта на българина, който е патриот, търси истината и постоянно ще я пази в сърцето си. Оставаме предани, в поклонение пред всички, които паднаха за Освобождението на България “, сподели владиката във връзка решението си за провеждането на църковните ритуали, устояли през годините.
Той изрази бездънен реверанс и признателност към регионалния шеф Гергана Микова, кметовете на общините Казанлък и Стара Загора Галина Стоянова и Живко Тодоров, на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Стоян Стоянов, на шефа на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Стоян Колев, на командира на 61-ва Стрямска бригада ген. Деян Дешков и на шефа на Областно пътно ръководство - Стара Загора, Илия Златев за положените неимоверни старания по организацията за реализиране на авансово плануванаъа стратегия за празничните празнувания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР