Благодарността е най-здравата и истинска емоция. Колкото повече се фокусираме

...
Благодарността е най-здравата и истинска емоция. Колкото повече се фокусираме
Коментари Харесай

НАЙ-ВЪЛШЕБНАТА ДУМА: Ето как ще се промени животът ви, ако всеки ден казвате Благодаря!

Благодарността е най-здравата и същинска страст. Колкото повече се фокусираме върху нейния всекидневен израз, толкоз по-голям е шансът да имаме още повече неща, за които ще сме признателни. Настоящият миг е единственият миг, който имаме. Това е единственото нещо, което има значение в този момент. Така че за какво да не бъдем признателни?

Живи сме. Дишаме. Слънцето грее. Птиците пеят. Неделя заран вкъщи мирише на палачинки. Нашето легло е топло и комфортно. Любимият човек ни се усмихва. Всичко това се случва сега. И единствено от нас зависи дали ще се насладим на този миг или просто ще го оставим да се изплъзне …

Имаме повече от задоволително. Ако сме живи, имаме покрив над главата си, храната е на масата ни и положителни, любвеобилни и грижовни хора ни заобикалят, тогава сме по-богати от множеството хора по света. Имаме повече от нужното. Имаме всичко.

Колкото повече признателност показваме, толкоз по-положителни неща привличаме в живота си. Опитайте, бъдете признателни, като започнете от този ден. В края на краищата човек притегля към себе си това, което самият той отразява. Помислете за всичко, което имате. Помнете всичко, през което сте минали. Всички тези неща и опит са ви трансформирали в това, което сте през днешния ден.

Благодарността ни дава силата да прощаваме. Засилва съпричастността и ни освобождава от насъбраната експанзия. Всяко прекарване, което получаваме, до момента в който пътуваме през живота (добър или лош), е единствено урок, който би трябвало да се научи, с цел да продължим напред. И постоянно би трябвало да сме му признателни. Не забравяйте, че развиването не е допустимо в зоната ни на комфорт.

Благодарността отваря вратата към нова връзка. Това не е висша математика. Благодарността ни прави по-щастливи, по-добри, по-позитивни, учи ни да ценим другите хора и нещата, които участват в живота ни. По този метод тя прави връзките по-силни и по-добри, като оказва помощ за привличането на нови и положителни хора в живота.

Колкото по-благодарни и положителни сме, толкоз повече светлина ще имаме в живота ни.

Благодарността прави съня по-добър. В дословния и образния смисъл. Тя освен облекчава болката, напрежението и усъвършенства качеството на съня, само че и успокоява мозъка. Ежедневното изложение на благодарност оказва помощ за определяне на вътрешна естетика. Нашите мисли стават по-спокойни, освободени сме от упованията и просто се радваме на живота подобен, какъвто е.

Благодарността за всеки житейски опит е ключът към щастието. И по какъв начин другояче? Да си признателен значи да препрограмираш мозъка си и да настроиш мозъка си да забележи позитивните моменти от всекидневието.

Това значи да виждате добрина във всяка обстановка, да избирате вяра вместо обезсърчение. Това значи да пренасочваме силата си и да привличаме към себе си това, което най-вече желаеме. Затова бъдете признателни!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР