Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - съжалявам за

...
Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - съжалявам за
Коментари Харесай

И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия

" Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - скърбя за незавършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически следствия, които можех да приготвя с Вас. Благодаря на всички за вниманието и признанието! Да си пожелаем величие измежду толкоз “главанаци ” в близост! “. С тези думи в профила си във Facebook проверяващият публицист Марин Николов се раздели с Нова телевизия, заяви svobodnaevropa.bg .

Съжалявам за незавършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически следствия.

На 31 май 2019 година тримата най-изявени проверяващи публицисти на малкия екран, Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Николов, получиха предложение от управлението да приключи трудовите им контракти и да продължат да работят като свободни създатели. Т.е. малкия екран да взема решение при всеки обособен случай дали да приема техни следствия и да им постанова наказания, в случай че откажат да работят по тематика, поръчана им от медията.

Тогава Бенатова и Шикерова не одобриха предлагането и бяха уволнени. Марин Николов бе в отпуск, което изяснява по-късното развиване при него.

„ Забавянето на избора ми пристигна поради отпуск в Съединени американски щати, който бях възнамерявал още от зимата за целия юни. Последваха и летните отпуски на управлението. Поисках елементи по предлагания от Нова контракт с мен, от там се съгласиха на някои корекции по него, само че аз не одобрих офертата. Човек би трябвало да има вяра в средата към себе и нещата, които прави там. С такава религия и отдаденост работих години наред в Нова, само че не и в този момент. Нито напоследък. Гледаме напред “, написа Николов.

Ден след уволнението на Бенатова и Шикерова, Нова телевизия разгласи, че връща на екран журналиста Васил Иванов. Той напусна малкия екран откакто се оплака от цензура през април 2017 година и от този момент работеше в свързвания с Делян Пеевски Канал 3. Иванов се завърна в Нова телевизия по покана персонално от новия притежател Кирил Домусчиев, пишеше в известието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР