Благодарност и висока оценка за усилията на България за стабилността

...
Благодарност и висока оценка за усилията на България за стабилността
Коментари Харесай

Съветникът на Тръмп по сигурността даде висока оценка за българските усилия на Балканите

Благодарност и висока оценка за напъните на България за стабилността и просперитета на района на Западните Балкани получи вицепремиерът Екатерина Захариева от съветника по националната сигурност на американския президент и член на кабинета му дипломат Джон Болтън, с който беседва през днешния ден.

„ Не забравяйте нашия район. България поставя доста старания в поддръжка на евро-атлантическата вероятност на Западните Балкани и ще продължим да поддържаме нашите съседи и другари. Радвам се да чуя от вас, че и Съединени американски щати ще продължат да бъдат ангажирани с тази тематика “, акцентира първият ни посланик пред своя хазаин. Двамата разговаряха през днешния ден повече от час в Западното крило на Белия дом. Захариева и Болтън разискаха опциите за съдействие сред България и Съединени американски щати, с цел да продължи районът по пътя на промените и евро-атлантическата интеграция. „ Успехът на България като водач в района е значим за нас “, съобщи дипломат Болтън. Той добави, че от реализирането на евро-атлантическата вероятност на страните от Западните Балкани и решаването на някои съществуващи отворени въпроси сред тях директно зависи и ползата на задграничните вложители към района.

В траялата доста над плануваното среща двамата обмениха отзиви и по Близкия изток с акцент върху Близкоизточния кротичък развой, обстановката в Сирия и Либия.

„ Имахме опцията да обсъдим американската позиция във връзка с райони, близки до България, до Европа, за жалост с неустойчивост в тях. Беше откровена и почтена среща. Поканих моя хазаин в България “, разяснява първият ни посланик пред публицисти след края на срещата с Болтън.

Екатерина Захариева и Джон Болтън разискаха и други значими за страната ни тематики, измежду които диверсификацията на енергийните доставки. Първият ни посланик показа проектите на българското държавно управление в тази област. Захариева благодари на Болтън за трайния ангажимент на Съединени американски щати в поддръжка на процеса на рационализация на българската войска.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР