Благодарим Ви за отзвука към кампанията на ДНК – Направи

...
Благодарим Ви за отзвука към кампанията на ДНК – Направи
Коментари Харесай

Андрей Арнаудов: Благодарение на провокативната реклама много хора научиха за нас

Благодарим Ви за отзвука към акцията на ДНК – „ Направи го в този момент “!

През последните няколко дни акцията на ДНК – „ Направи го в този момент ”, за стимулиране на раждаемостта в България и в поддръжка на всички у нас, които желаят да имат деца, провокира голямо неспокойствие. Благодарение на провокативната външна реклама доста хора научиха за нас, три години откакто започнахме работата си.

Радваме се, че акцията получи необятен публичен отзив, отнасяме се съществено към всички сериозни мнения и разногласията, които се развихриха по тематиката, и се надяваме, че този публичен спор ще послужи за основаването на държавна политика за стимулиране на раждаемостта.

Това е една от значимите цели на нашите старания, а визиите, които разбуниха духовете, са доста дребна част от нашата самодейност. Далече сме от мисълта, че нашата идея е безгрешна, само че се надяваме да сме достигнали до аудиторията, която целим. Ние откровено имаме вяра в задачите на нашата акция. А какво в действителност съставлява тя и към кого е ориентирана?

От тази година акцентът на „ Направи го в този момент “ е върху младежите – тези, които са разкрили своя сътрудник и желаят да основат семейство и тези, които не са взели решение да го създадат в този момент. За тях организираме осведомителни лекции в огромните градове у нас, дружно с водещи специалисти по демография, лекари, акушер-гинеколози, психолози и така нататък, които споделят всички опасности от отсрочване на бременността.

От месеци се излъчват и новите прочувствени видеоклипове, ориентирани към мъжката и към женската публика, като за първи път вниманието е отправено и към мъжете в сходна акция.

Напълно наясно сме, че всеки основава семейство и деца поради себе си и тогава, когато се усеща подготвен. Това решение е прекомерно персонално и прочувствено, само че един път взето, отлагането на щастливият миг може да крие опасности, за които ще продължим да ви осведомяваме в хода на цялата акция. Като Неправителствени организации сме осведомени с терзанията и потребностите на бъдещите родители, които не можем да удовлетворим, построявайки детски градини или осигурявайки високи детски надбавки за всяко дете, само че можем да си партнираме с бизнеса и за първи път тази година осигуряваме финансовото успокоение на 20 фамилии, които ще получат „ Бебешки ДНК пакети ” с всичко най-необходимо на 20 деца за една година напред, записани в нашата акция – пелени, храни, козметика, аксесоари, облекла, колички, играчки, педиатрични пакети.

И не на последно място, а може би и най-важното – акцията се спонсорира с персонални средства и благодарение на известни и сполучливи българи, които застават зад самодейността, а не от европроекти или държавни такива.

През последните 3 години събирахме мненията на бъдещи и сегашни родители, за това какво би трябвало да се промени в средата и в законодателството, с цел да се раждат повече деца в България, след което ги предадохме на способените институции. И продължаваме да го вършим на уеб страницата ни napravigo.bg.

Подкрепихме няколко фамилии с репродуктивни проблеми, като дарихме над 17 000 лева на фондация, която работи в тази посока.

Повдигахме неколкократно спор по тематиката за демографската рецесия у нас. Приобщихме над 20 000 души към нашата идея и кръстихме над 2000 деца в първите ни две Национални кръщенета в цялата страна. През 2020 година ще има и трето.

Очаквайте идващите ни начинания, които също ще бъдат поднесени ексцентрично и с възприятие за комизъм, както и с детайли на провокация. Надяваме се на мощен отзив и към тях, само че и на приемливост към другите гледни точки. Вярваме, че възприятието за комизъм е извънредно потребно за всеки от нас, изключително имайки поради обстоятелството, че живеем в България. Но най-много се стремим към забележим резултат – работеща държавна тактика за стимулиране на раждаемостта у нас. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР